Press

Pressbilder

För fler pressbilder kontakta Paola på paola@trosa.com eller ring 0156-522 22.

Outdoor Weekend

Vi är mycket glada och stolta över att kunna presentera Outdoor Weekend! Äntligen kan vi köra igång med projektet. Till hösten kan ni förvänta er outdoor-evenemang under v. 44!

Nationell vision

Den nationella visionen är att besöksnäringen ska fördubblas till år 2020. Målet sattes 2010 och innebär i siffror en fördubbling i omsättning från 252 miljarder till 500 miljarder kronor. Omräknat i sysselsättning är det en utveckling från 160 000 årsverken till 260 000.

Sörmlands vision

Sörmlands vision är att från år 2013 till år 2023 ska besöksnäringen ha fördubblats i länet. Sörmland ska bli en av Sveriges 35 internationella destinationer år 2020. Hållbarhet är en viktig ledstjärna i utvecklingsarbetet. Strategin för Sörmland är framtagen av Regionförbundet Sörmland i samarbete med företag, organisationer, kommuner och myndigheter från lokal till regional nivå.

Källa: Stua

Den globala resenären

Visit Sweden har gjort en undersökning som visar att vi har 81 miljoner potentiella besökare från 11 olika länder. Dessa kallas för ”Den globala resenären”. Gemensamt för dessa är att de reser utomlands minst en gång/år med minst en övernattning, de vill ha det bra på sin semester, vill uppleva nya städer och platser, koppla av och ha roligt tillsammans.

De tre viktigaste drivkrafterna för att resa till Sverige är:

  1. Vardagssmitande livsnjutare (33%)
    Vill känna sig fria, koppla av och slippa rutiner under semestern. Njuter gärna av god mat och dryck, gemenskap är viktig, att ha roligt och uppleva nya saker tillsammans med resesällskapet.
  2. Nyfikna upptäckare (43%)
    Vill upptäcka nya städer och platser och lära sig något nytt i landet de besöker. De har en stor nyfikenhet på svensk kultur och livsstil, vill se så mycket som möjligt av Sverige och hinna göra så mycket som möjligt.
  3. Aktiva naturälskare (19%)
    Har en stor drivkraft att uppleva den svenska naturen. De är gärna aktiva och rör på sig.

Källa: VisitSweden

ANNONSER: