Stadsvandring & guidade turer

Guidad stadsvandring för företag eller grupper

Vill du boka en guidad tur till din konferens/förening/företag/kompisgänget? Pris: 960 kr för en timme (exkl. moms). Bokning sker via Trosa turistcenter. En guide kan ta högst 50 personer i en grupp, för större grupper bokas fler guider. 0156-522 22

Turisterna, badgästerna, ledigheten

Hur gick det till när Sverige fick semester? Och vad hände då i Trosa? Följ berättelsen i text och bild i utställningen på röda stolpar på en rad platser i stan. Besök dem i vilken ordning som passar bäst. Här berättar Inge om när han och brorsan cyklade över halva Sverige med en resväska full med potatis. Eva berättar om livet som nybyggare och sommargäst på 1950-talet. Elisabeth berättar om pensionatet, föregångaren till dagens ”all inclusive”. Många fler berättelser finns. Via en qr-kod kan du höra hur det lät när orkestern spelade upp till dans på festplatsen tvärs över sundet. Engelska texter finns att låna i pappersformat på Trosa turistcenter. De kan också läsas via qr-koder som finns på varje skylt. Utställningen är producerad av Sörmlands museum i samarbete med Trosa kommun.

Kolla husen

Låna byggnadsvårdarens glasögon och följa med på en närsynt promenad genom Trosa. Titta, känn och lukta på husen. Hämta broschyr på Trosa turistcenter.
Webb

Kulturstråket och Hitta lätt och gissa rätt

Promenera Kulturstråket – njut och lär samtidigt. Ett underbart sätt att uppleva den idylliska småstaden Trosa är att på egen hand företa en vandring, Kulturstråket, till den gamla stadsdelen och under vägen uppleva åpromenaden samt de smala gränder. Medan de vuxna går Kulturståket finns det även en liten tipspromenadrunda för de små, ”Hitta lätt och gissa rätt”. Gå denna lilla promenad och svara på de kluriga frågorna om platserna ni passerar. Välkommen in till oss på Trosa turistcenter och hämta broschyren om Kulturstråket och Hitta lätt och gissa rätt, självklart rättar vi tipspromenaden åt er! Dessutom får alla som genomfört den en liten present!

Ladda ned Kulturstråket som pdf

Konst, antikt & second hand i Trosa med omnejd

Kombinera vackra hantverk och konst med att strosa i Trosa! Kom in till oss på turistcentret och hämta en broschyr med information om vår ”konstpromenad” här i Trosa.

Upptäck Trosabygden

Häng med på en guidad busstur i Trosa kommun
Efter förra sommarens succé arrangeras åter igen rundturer genom kommunen där guiderna berättar om fornminnen, viktiga personer, industrier, gårdar och skolor mm.

Söndagen den 10/9 utgår turen från Vagnhärads järnvägsstation kl. 14.00 och tar ca tre timmar med kaffepaus, tag med egen kaffekorg.

Pris 160 kr/person

Välkommen att boka!
Kontakta Trosa Turistcenter i Rådstugan på torget; 0156-522 22 eller via info@trosa.com

Bussturens tonvikt ligger på bygden kring Trosa. För sevärdheterna i centrala Trosa rekommenderas de stadsvandringar som arrangeras av Trosa hembygdsförening och Trosa Turistcenter.

Arrangörer: Trosa, Vagnhärads och Västerljungs hembygdsföreningar samt Forn-och medeltidsföreningen Aradis

ANNONSER: