Cykla & vandra

Om du inte har tillgång till en egen cykel, går det att hyra hos Team Sportia i Trosa. Kontakta dem på
telefon 0156-126 40.

Ladda gärna ner appen Viewranger och sök på Visit Trosa. Där har vi lagt in leder som finns här i Trosa kommun och fler kommer efterhand. Har du några egna fina leder som du vill dela med dig av?  Lägg då hemskt gärna in dem i appen. Läs mer.

Mountainbike
Banorna ligger i anslutning till Trosabygdens Orienteringsklubbs klubbstuga, Häradsvallen i Vagnhärad. Slingorna är relativt kuperade och växlar mellan singeltrack och partier med goda omkörningsmöjligheter. Det korta varvet mäter ca 1,6km och används för P/F 10-12 och P/F 13-14.
Det långa varvet mäter ca 2,3km och används för P/F 15-16 samt H/D Sport.

Näckrosleden
Cykla på en av Trosas cykelleder ut i Sörmland.Den vita näckrosen är Sörmlands landskapsblomma och därför har den fått ge namn åt denna cykelled, som slingrar sig kors och tvärs genom det vackra sörmländska landskapet. Många näckrosor kommer du också att se om du gör din tur genom Sörmland i juli, för då blommar de som bäst i alla de små och stora sjöar som finns här. Sörmlands natur är både rik och omväxlande.
Läs mer.

Sverigeleden
En led för alla som tycker om att cykla. Leden ansluter vid större färjehamnar och är därför lätt att nå. Vägarna har ringa biltrafik och håller god standard.
Cykelfrämjandet | 08-545 910 30
Svenska cykelsällskapet | 08-751 62 04

Kustlinjen
Leden sträcker sig från Öregrund-Stockholm-Västervik och det finns även kompletterande linjer i skärgården och på öar. Kustlinjen skapar möjligheter att kombinera cykel och båtfärder.
Svenska cykelsällskapet | 08-751 62 04

Sörmlandsleden
En 1000 km skön vandringsled. Sörmlandsleden, som med sina ca 100 mil slingrar sig genom landskapet Sörmland, är en av Sveriges längsta natur- och kulturvandringsleder och föregångaren bland låglandsleder. Ca 100 etapper leder vandraren genom vildmarksliknande natur, kulturbygder och förbi historiska minnesmärken. De flesta av ledens etapper är lätt åtkomliga med bil, buss eller tåg och etappgränserna utgör lämpliga utgångspunkter.
Guideboken Sörmlandsleden kan beställas från: Föreningen Sörmlandsleden, Box 45, 613 21 Oxelösund
Webb

Trosa hälsostig/Hjärtats väg
En promenad på Utmärkt gångväg är ett enkelt sätt att komma ut i naturen, få lite frisk luft och rörelse. Att gå är ju ett av de allra enklaste sätten att vara fysiskt aktiv på. Lätt att göra just när det passar dig och ingen avancerad utrustning krävs, även om ett par bra skor och kläder-efter-väder är att rekommendera.
Sträckan är ungefär 12 km lättframkomlig väg. Går även utmärkt att ta cykeln runt. Detta är ett smakprov på vad Trosas omgivningar har att erbjuda.
Ladda ner kartan här.

Vagnhärad runt
Sträckan är ungefär 5,5 kilometer lång. Efter varje kilometer finns en markering, en kilometermarkör. Du kan börja och sluta var du vill. Med hjälp av markeringarna kan du lätt räkna ut hur långt du har gått. Vagnhärad är den mest fornlämningsrika trakten i Sörmland med fornlämningar från många olika tidsperioder. Från Fagerhult i väster till Lånestaheden i öster sträcker sig ett område med bl.a. gravfält från sten-, brons- och järnåldern, boplatser och fornåkrar.
Läs mer.

Bergsleden
Cykling, mountainbike, landsvägscykling, trailrunning och vandring
På markerna som hör till Bergs Gård Rum & Relax har du möjlighet ge dig ut på cykel, mountainbike, trailrunning eller kanske bara vandra. Cyklar du mountainbike kan du cykla alla blå och röda leder. När du pusslar samman din rutt så ber vi dig tänka på att de svartmarkerade stigarna i praktiken inte går att cykla.
Läs mer.

Cykelleder i Trosa kommun
Turistcentret har tagit fram fyra olika cykelkartor för dig som vill upptäcka kommunen på cykel . Bergs Gård erbjuder sex olika utmärkta mountainbikeleder. Kartor i pdf med beskrivning av lederna finns här för utskrift.

Tullgarnsleden – 12 km
Hungaleden – 13 km + Öbolandet 4 km
Västerljungsleden – 19 km
Nynäsleden – 14 km
Bergs Gård – 6 olika MTB-leder

ANNONSER: