Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Anna Christensson – pianokonsert

6 april kl. 19:00-21:00

180kr

”…hennes samtidigt distinkta och avrundade anslag ger upphov till lätt eufori.” Lars Hedblad, SvD

Anna Christensson har sedan sin diplomkonsert 2007 etablerat sig som klassisk pianist med ovanligt stor bredd. Hon brinner särskilt för att sänka trösklarna för alla typer av publik genom att ha ett musikantiskt förhållningssätt till repertoaren, utan att för den skull ge avkall på sin konstnärliga integritet. Hon har fått flera utmärkelser för sitt spel och har varit solist med ett flertal av de svenska professionella orkestrarna.

Hon intresserar sig inte bara för den stora klassiska och romantiska ”kanoniserade” repertoaren, utan också för musik som ligger lite vid sidan av allfarvägarna. Genom flera kritikerrosade skivinspelningar på österrikiska Capriccio har hon bidragit till att sprida intresset för svensk musik utomlands.

Anna är en flitig kammarmusiker, och har dessutom varit engagerad i en rad samarbeten på såväl dans- som teaterscener. Som medlem i Curious Chamber Players, en ensemble för samtida kammarmusik, har hon framträtt på en lång rad internationella festivaler och uruppfört närmare 200 verk. Hon har också varit engagerad som kapellmästare på Kungliga Operan i Stockholm, och sedan 2014 är hon musikalisk ledare för stockholmsbaserade Kamraterna Opera.

Denna afton gästar hon oss på Kulturhuset och bjuder på en pianokonsert med Bach Wohltemp. del 1

Välkommen

Detaljer

Datum:
6 april
Tid:
19:00-21:00
Kostnad:
180kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,
Webbplats:
https://tix.se/sv/ytterjarna/buyingflow/tickets/17106/77967/

Plats

Kulturhuset i Ytterjärna
Kulturcentrum Järna
Järna, 153 91 Sverige
+ Google Map
Telefon
08-554 302 01
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Kulturhuset i Ytterjärna
Telefon
08-554 302 01
E-post
peter@kulturhuset.nu
Visa Arrangör-webbplats