Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Beredskapsodling

26 februari kl. 18:30-21:00

Gratis
Person som gräver med spade i trädgårdsland

Är du intresserad av odling som beredskap – både historiskt och i nutid – och vill du lära dig mer om hur du kan planera och sköta din odling som en del i din hemberedskap? I kursen Beredskapsodling pratar vi om odling utifrån ett beredskapsperspektiv och hur du odlar och förvarar lämpliga grödor.

Under kusen går vi igenom hur det sett ut historiskt med odling som en beredskapshandling och varför en del stater har uppmanat till odling. Vi kommer också att gå igenom varför det är viktigt att odla grönsaker oavsett om du har en stor trädgård eller en solig fönsterbräda. Dessutom pratar vi lite om förvaring av mat även om du inte har en jordkällare. Vi kommer såklart även att gå igenom vilka grödor som är lämpliga och hållbara samt hur du odlar och sköter om dessa.
Vi bjuder på frukt och kaffe/te under kvällen.

Plats: Studiefrämjandets lokal, Viktoriavägen 20 B i Trosa
Tid: 26 februari kl 18.30-21.30
Kursledare: Hanna Hofman-Bang och Eva Westergren
Deltagare: max 20 personer
Anmälan: senast 19 februari

Anmäl dig här: https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/februari/beredskapsodling/

Kursen är kostnadsfri men om du inte kommer och inte har avanmält dig senast tre dagar före kursstart så kommer du att debiteras 250 kronor. Avanmälan gör via mail till lena.wistrand@studieframjandet.se

Kursen erbjuds kostnadsfritt genom ett samarbete mellan Studiefrämjandet och Projektet Odla vardagsmaten som drivs av Trosa kommun med medel från Leader Sörmlandskusten och Europeiska Jordbruksfonden.

Detaljer

Datum:
26 februari
Tid:
18:30-21:00
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/februari/beredskapsodling/

Plats

Studiefrämjandet
Viktoriagatan 20 B
Trosa,
+ Google Map