Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Bio: Vermeer på Rijksmuseum

7 januari 2024 kl. 15:00-16:30

Bioaffisch

Under våren 2023 öppnade Rijksmuseum i Amsterdam den största utställningen med Vermeer som någonsin genomförts. Utställningen blev snabbt utsåld men kan nu upplevas på bio med premiär 22 september.
Med lån från hela världen kunde Rijksmuseum i Amsterdam sammanföra Vermeers mest kända verk i en stor retrospektiv. Målningar som Flicka med pärlörhänge (Girl with a Pearl Earring), Geografen (The Geographer), Mjölkerskan (The Milkmaid), Den lilla gatan (The Little Street), Dam skriver ett brev (Lady Writing a Letter with her Maid) och Kvinnan med vågen (Woman Holding a Balance).
Utställningen blev snabbt slutsåld men nu kommer en unik chans att se den på bio med guidning av verken tillsammans med chefen för Rijksmuseum och utställningens curatorer.
Med museet Mauritshuis i Haag har Rijksmuseum forskat på Vermeers konstnärskap, hans konstnärliga val och motiv för hans kompositioner, såväl som den kreativa processen bakom hans målningar. Filmen skapar en fördjupad förståelse för detta samt konstnärens otroliga måleri.
”Vi trodde inte det var möjligt att så många museer var villiga att låna ut sina mästerverk.” – Taco Dibbits, chef för Rijksmuseum

Trailer: Vermeer

Detaljer

Datum:
7 januari 2024
Tid:
15:00-16:30
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,
Webbplats:
https://trosabio.se/bioprogrammet-2/

Plats

Skärborgarnas hus
Smäckbrogatan 25
Trosa, 619 34
+ Google Map