Loading Events

« All Events

Filmkväll på Studio Lagnö – Båt i skogen

12 oktober kl. 19:00-21:00

100kr

En dokumentärfilm om den framväxande skogsträdgården Båt i skogen i Skåne.

Etta Säfve och Jona Elfdahl är odlare, konstnärer och lärare i permakultur. Sedan tolv år tillbaka bygger de upp ett ätbart landskap, en skogsträdgård, på sin gård i Gärsnäs i Skåne. Här anlägger de en av Sveriges första nötskogar med 3 hektar av valnöt, äkta kastanj, hassel, mandel med mera. Båt i skogen är en av ett i antal växande skogsträdgårdar runt om i Sverige där det pågår ett spännande utforskande arbete i hur vi kan äta ur och samtidigt bidra till levande ekosystem med nötter, frukt, bär och perenna grönsaker, som i stor utsträckning skulle kunna ersätta mer resurskrävande och mindre tåliga ettårsväxter.

Vi börjar med att titta på filmen och avslutar med en efterföljande diskussion om globala, filosofiska och etiska aspekter kring frågor om odling, biologisk mångfald, självförsörjning och egenmakt, klimatförändringarna och annat som filmen har väckt tankar kring.

Biljettpris: 100 kronor. Tilltugg och dryck ingår i priset.

Filmkvällarna på Studio Lagnö är den del i projektet Permanent Agriculture, som drivs av Lagnö Bo och Studiefrämjandet med stöd från Naturvårdsverkets Lona-bidrag. Men filmvisningarna är öppna för allmänheten, alla är välkomna!

Venue

Lagnö studio
Lagnö Gård, studion,
Trosa, Sörmland 61992 Sverige
+ Google Map

Organizer

Studiefrämjandet Sörmland
Phone
020-15 02 01
Email
lena.wistrand@studieframjandet.se
View Organizer Website