Loading Events

« All Events

Filmkväll på Studio Lagnö – Efter floden

8 juni kl. 19:00-21:00

100kr

En film av dokumentärfilmaren Tina-Marie Qwiberg om det livsviktiga sötvattnet och hur vi hanterar det.

Sötvatten är grunden för allt liv som vi känner det. Men det är den mest slösade naturresursen. Vatten måste finnas i alla system för att vår planet ska vara i balans. Med vår förbrukande livsstil förlorar vi allt mer sötvatten, samtidigt som vi förorenar det. Sambandet mellan extremväder, klimatförändringar och obalans i vattnets kretslopp är uppenbart. Vi är inte tillräckligt varsamma med vårt viktigaste livsmedel. Efter floden undersöker problemen i vår nutid och katastrofen som kan bli vår framtid – den är kanske inte så avlägsen som vi vill tro.

Vi börjar med att titta på filmen och avslutar med en efterföljande diskussion om globala, filosofiska och etiska aspekter kring frågor om vatten, biologisk mångfald, självförsörjning och egenmakt, klimatförändringarna och annat som filmen har väckt tankar kring.

Biljettpris: 100 kronor. Tilltugg och dryck ingår i priset.

Filmkvällarna på Studio Lagnö är den del i projektet Permanent Agriculture, som drivs av Lagnö Bo och Studiefrämjandet med stöd från Naturvårdsverkets Lona-bidrag. Men filmvisningarna är öppna för allmänheten, alla är välkomna!

Venue

Lagnö studio
Lagnö Gård, studion,
Trosa, Sörmland 61992 Sverige
+ Google Map

Organizer

Studiefrämjandet Sörmland
Phone
020-15 02 01
Email
lena.wistrand@studieframjandet.se
View Organizer Website