Loading Events

« All Events

Filmkväll på Studio Lagnö – Fantastic Funghi

26 oktober kl. 19:00-21:00

100kr

En häpnadsväckande film om svamparnas underjordiska nätverk och fantastiskt liv.

Fantastic Fungi, skapad av Louie Schwartzberg, är en häpnadsväckande dokumentär som tar oss med på en resa genom tid och skalnivåer ner i jorden under våra fötter och visar ett underjordiskt nätverk som kan hjälpa oss läka såväl oss själva som vår planet. Genom intervjuer med kända forskare och mykologer som Paul Stamets och bästsäljande författare som Michael Pollan blir vi medvetna om skönheten, intelligensen och de lösningar svampriket erbjuder oss som svar på några av våra mest svåraste medicinska, terapeutiska och miljömässiga utmaningar.

Vi börjar med att titta på filmen och avslutar med en efterföljande diskussion om globala, filosofiska och etiska aspekter kring frågor om odling och fröer, biologisk mångfald, självförsörjning och egenmakt, klimatförändringarna och annat som filmen har väckt tankar kring.

Biljettpris: 100 kronor. Tilltugg och dryck ingår i priset.

Filmkvällarna på Studio Lagnö är den del i projektet Permanent Agriculture, som drivs av Lagnö Bo och Studiefrämjandet med stöd från Naturvårdsverkets Lona-bidrag. Men filmvisningarna är öppna för allmänheten, alla är välkomna!

Venue

Lagnö studio
Lagnö Gård, studion,
Trosa, Sörmland 61992 Sverige
+ Google Map

Organizer

Studiefrämjandet Sörmland
Phone
020-15 02 01
Email
lena.wistrand@studieframjandet.se
View Organizer Website