Loading Events

« All Events

Filmkväll på Studio Lagnö – The seed war

5 oktober kl. 19:00-21:00

100kr

En fransk dokumentär om hur fröet, själva basen för mänsklig matproduktion, mer och mer har börjat privatiserats.

The Seed War (orginaltitel: La Guerre des Graines) kom 2014 och är en fransk dokumentär av Clément Montfort och Stenka Quillet. Den handlar om hur fröet, själva basen för mänsklig matproduktion, mer och mer har börjat privatiseras. Gamla frösorter har undan för undan ersatts av multinationella fröföretags patenterade F1-hybrider så till den grad att gamla kulturarvssorter blivit svårare och svårare att få tag på för odlare. På vissa håll i världen har gamla sorter nästan blivit olagliga att använda kommersiellt om de inte registrerats – vilket kostar mycket pengar. Filmen är på fanska men med engelsk text.

Vi börjar med att titta på filmen och avslutar med en efterföljande diskussion om globala, filosofiska och etiska aspekter kring frågor om odling och fröer, biologisk mångfald, självförsörjning och egenmakt, klimatförändringarna och annat som filmen har väckt tankar kring.

Biljettpris: 100 kronor. Tilltugg och dryck ingår i priset.

Filmkvällarna på Studio Lagnö är den del i projektet Permanent Agriculture, som drivs av Lagnö Bo och Studiefrämjandet med stöd från Naturvårdsverkets Lona-bidrag. Men filmvisningarna är öppna för allmänheten, alla är välkomna!

Venue

Lagnö studio
Lagnö Gård, studion,
Trosa, Sörmland 61992 Sverige
+ Google Map

Organizer

Studiefrämjandet Sörmland
Phone
020-15 02 01
Email
lena.wistrand@studieframjandet.se
View Organizer Website