Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Författarkväll med Kjell Westö

10 oktober kl. 19:00-20:00

Gratis
Man som sitter vid skrivbord med block och penna

Kjell Westö är en av Finlands främsta författare. Han är mest känd för sina episka romaner som utspelar sig i Helsingfors, men har också skrivit noveller, poesi, essäer och krönikor. Han har bland annat tagit emot Nordiska rådets litteraturpris och Finlandiapriset. Den 10 oktober besöker han Trosa stadsbibliotek.

Kjell Westö är nu aktuell med sin nya kritikerrosade roman Skymning 41. Romanen börjar i januari 1940. Då har det finska vinterkriget pågått i snart två månader. Molly befinner sig på turné i Sverige, teatersällskapet reser från ort till ort samtidigt som hon anar att hennes skådespelarkarriär håller på att gå i stå. Henry är i fält, utsänd som journalist för att skildra striderna, men han märker omgående att allt inte låter sig berättas – är det krig får sanningen offras för nationens väl och ve. I mars 1940 kommer freden, och Molly och Henry lappar ihop sin trasiga relation. Men snart är det 1941 och ett nytt krig tornar upp sig. Kjell Westö har skrivit en drabbande kärleksroman om en tid, inte olik vår, där kriget färgar alla relationer: allt är osäkert, allt är skört i skymningsljuset.

Evenemanget är kostnadsfritt, men föranmälan krävs. Begränsat antal platser!
Anmälan görs till biblioteket på e-post: bibtro@trosa.se eller telefon: 0156-52235

Författarkvällen arrangeras av biblioteket och Finskt förvaltningsområde i Trosa kommun.
Evenemanget genomförs på svenska, men Kjell Westö förstår och pratar finska och det går bra att ställa frågor på finska.

Detaljer

Datum:
10 oktober
Tid:
19:00-20:00
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Plats

Trosa stadsbibliotek
Östra Långgatan 28
Trosa, Sverige
+ Google Map
Phone
0156-522 35
Visa Plats-webbplats