Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hållbarhetsdagen

16 september kl. 11:00-14:00

Tecknad yta

Programmet för dagen
11.00 Hållbarhetsdagen börjar på plats finns Energi- och klimatrådgivarna, Trädgårdsmästare Hanna Hoffman-Bang, Trosa kommuns kommunekolog med flera. Vi bjuder även på fika.

13.00-14.00 Ansiktsmålning för barn och besök av Busse från Sörmlandstrafiken.

12.00-13.30 NTF finns på plats och demonstrerar cykelsäkerhet.

14.00 Hållbarhetsdagen slut för denna gång.

Detta händer under hela dagen

Energispartips inför hösten?
Prata med våra energi- och klimatrådgivare som kan ge ovärderliga tips inför hösten och vintern! De finns på plats hela dagen.

Odla vardagsmaten
Hanna Hoffman-Bang, trädgårdsmästare och odlingscoach i projektet Odla vardagsmaten, finns på plats och berättar om projektet. Har du funderingar kring din odling så passa på att fråga Hanna!

Pyssel och boktips
För alla barn finns det möjlighet att pyssla inne på Trosa stadsbibliotek. Där finns det uppdukat allt från piprensare till saxar, lim och färgglada papper. Kika in och få boktips samt pyssla en sväng!

Vattenutställning
Vattenutställning med fokus på hållbart vattenanvändande, här kan du ta del av information om forskningsprojekt, varför det är bra att köra båten i båtbottentvätt och hur vi som kommun arbetar för att ta tillvara på vårt vatten. Kom och ta del av utställningen på plats!

Tipsrunda för både stora och små
I samarbete med Region Sörmland och Studiefrämjandet sätter vi upp en tipsrunda på temat hållbarhet och mobilitet. Tipsrundan har en vuxenversion och en barnversion och passar därför perfekt som kul och lärorik aktivitet att göra tillsammans med familjen.

I år har du chans att vinna ett fint pris om du svarar rätt på frågorna. Ett kollektivtrafikkort eller presentkort på din närmsta cykelhandlare värt 1000kr kommer att delas ut till en vinnare av vuxen versionen av tipsrundan i Trosa. Om flera deltagare har fått lika många rätt kommer vinsten att lottas ut.

Prova elcykel
Testa elcykel och ställ dina frågor om elcyklar hos Team Sportia under dagen.

Detaljer

Datum:
16 september
Tid:
11:00-14:00

Arrangör

Trosa kommun
Phone
0156-520 00
Visa Arrangör-webbplats

Platser

Östra Långgatan 28
Trosa, Sverige
+ Google Map
0156-522 35
Visa Plats-webbplats
Trosa Torg
Trosa, 61930 Sverige
+ Google Map
0706062023
Visa Plats-webbplats