Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Invigning av Göhsir på Nynäs slott

28 maj kl. 14:00-16:00

Gratis

Med hjälp av ardennerhästen Conrad invigs Göhsir klockan 14 lördagen den 28 maj.
Vid den gamla almen intill Nynäs köksträdgård har konstnärerna i Kultivator tillsammans med elever från Öknaskolans naturbruksgymnasium byggt, flätat och vävt fram ett slott för biologisk mångfald. Nu inviger vi äntligen det nya slottet under festliga former!

Ur gammal sly och ved reser sig nu ett nytt slott i skuggan av det gamla. Här kan bland annat harar, fåglar och småkryp söka sin tillflykt. Den biologiska mångfalden är oerhört viktig för naturens grundläggande funktioner, som pollinering och rening av luft och vatten.
Mellan klockan 11-16 pågår också skaparverkstad med konstpedagogen Yanina Casanova och slöjdkonsulenten Niklas Eriksson från Sörmlands museum. Vid fint väder är vi utomhus och inspireras av naturen/jorden och konstnärernas verk. Aktiviteten är anpassad för familjer med barn i olika åldrar och ingen förkunskap krävs.

Fri entré hela dagen.

Mer att göra:
Gå på slottsvisning, besök utställningarna, ta en fika i Restaurang Nynäs. Flanera runt i Nynäs trädgårdsbutik och handla hållbart i Nynäs Gårdsbutik. Nynäs slott har öppet klockan 11–16.

Tänka med jorden
Invigningen är en del av projektet Tänka med jorden som utgår från Nynäs slott, dess mer än 800-åriga historia, det omgivande landskapet och det 3822 hektar stora naturreservatet. Nya konstverk – vissa beständiga – andra mer tillfälliga, kommer att utvecklas av inbjudna konstnärer. Parken bjuder in till reflektioner kring människans roll som en del av naturen. En experimentell plats där konstnärer, ungdomar och publik kan mötas i frågor kring hur vi lever i, använder och värnar om vårt omgivande landskap.
Projektet drivs av Art Lab Gnesta i samarbete med Nynäs slott/Sörmlands naturbruk och Sörmlands museum, med stöd av Kulturrådet och Region Sörmland.

Detaljer

Datum:
28 maj
Tid:
14:00-16:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , ,
Webbplats:
https://www.nynasslott.se/

Plats

Nynäs slott
Nynäs slott
Tystberga, Sörmland 61199
+ Google Map
Telefon:
070 - 333 04 76
View Plats Website

Arrangör

Nynäs slott
Telefon:
070 - 333 04 76
E-post:
nynasslott@nynasslott.se
View Arrangör Website