Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Julia Lezhneva och Roland Pöntinen

2 december kl. 19:00-21:00

480kr
Kvinna i svart mot svart bakgrund

Julia Lezhneva är sorpran och en av de ledande operasångerskorna i sin generation. Den unga sopranen har beskrivits med att ha en röst likt en ängels och samtidigt en bländande, felfri och virtuos teknik.

Och det är just hennes tonbildning och alldeles unika sång som gjort att vi inbjudit henne till Kulturhuset i Ytterjärna. Det är en stor är att hon tackat ja och gör denna enda konsert i Sverige.

Det blir mycket vackra arior och sånger blandat med storslagna operaverk.

Vi bad Roland Pöntinen om han ville ackompanjera henne! Pöntinen är inte bara en stor solist utan har även gjort rader av konserter och inspelningar med sångare som t ex Barbara Hendricks. Det blir den första konserten de ger tillsammans.

Vi kan utlova en festkonsert!

Lezhneva har fått strålande recensioner varhelst hon sjungit; Sopranen med rösten av ”ängelskönhet” (The New York Times), ”ren ton” (Opernwelt) och ”felfri teknik” (Guardian) ger ”oförglömligt andligt uttryck” och ”perfekt konstnärskap” (Guardian).

Hennes internationella karriär fick ett genombrott när hon skapade en sensation vid Classical Brit Awards i Londons Royal Albert Hall 2010, och sjöng Rossinis Fra il padre på inbjudan av Dame Kiri Te Kanawa.

Sedan dess har Lezhneva framträtt i konsert och opera runt om i världen och i december kommer hon äntligen till oss i Ytterjärna och fyller vår konsertsal med sin sagolika röst – en upplevelse att bära med sig.

Detaljer

Datum:
2 december
Tid:
19:00-21:00
Kostnad:
480kr
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, , ,
Webbplats:
https://kulturhuset.nu/evenemangs/julia-lezhneva/

Plats

Kulturhuset i Ytterjärna
Kulturcentrum Järna
Järna, 153 91 Sverige
+ Google Map
Telefon
08-554 302 01
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Kulturhuset i Ytterjärna
Telefon
08-554 302 01
E-post
peter@kulturhuset.nu
Visa Arrangör-webbplats