Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Konservera och förvara mat – en föreläsning om olika tekniker du kan testa hemma

17 april kl. 19:00-21:00

Gratis

Vill du lära dig mer om hur du kan förvara mat utan el? Det finns olika metoder och denna kväll presenteras grunderna och olika alternativ som du sedan kan fördjupa dig i mer och göra hemma. Välkomna till en föreläsning som går igenom de olika metoderna som gör att du kan förvara och förlänga hållbarheten på dina råvaror.

Det kanske är skörden från din trädgård eller det du plockat i skogen, att förädla är en riktig klimathandling då du förlänger möjligheten att äta lokalt och hemodlat!

Livsmedelshygien, tips och trix som förhoppningsvis kan inspirera till kreativitet i köket.

Om föreläsaren: Emil Grönlund är kock och trädgårdsmästare med ett brinnande intresse för stolt matproduktion och det fina mathantverket. Emil har bland annat arbetat för Gordon Ramsay, Restaurang 28+ och Oaxen Krog & Slip. Han är utbildad trädgårdsmästare med inriktning ekologi och entreprenörskap.

Plats: Skärborgarnas hus, Trosa
Tid: 17 april kl. 19.00 – 21.00
Kursledare: Emil Grönlund
Anmälan: senast 11 april

Föreläsningen är kostnadsfri men om du inte avbokar dig senast tre dagar innan eller inte kommer till föreläsningen får du betala en administrationsavgift på 200 kronor.

Anmäl dig här: https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kalenderhandelser/2024/april/konservera-och-forvara-mat–en-forelasning-om-olika-tekniker-du-kan-testa-hemma/

Kursen erbjuds genom ett samarbete mellan Studiefrämjandet och Projektet Odla vardagsmaten som drivs av Trosa kommun med medel från Leader Sörmlandskusten och Europeiska Jordbruksfonden.