Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Sköt dig själv – en kurs i hemberdskap

7 oktober kl. 09:30-15:30

Gratis

Kan du sköta dig själv under en kris?
På uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap genomför Svenska Lottakåren Sköt dig själv, en kostnadsfri interaktiv utbildning där målet är att du ska kunna klara att ta hand om dig själv och din familjs grundläggande behov när krisen i samhället väl är ett faktum. Med enkla medel kan du klara dig riktigt bra, riktigt länge.

Under utbildningen får du bland annat tips om hur du kan förbereda dig på oväntade händelser såsom elavbrott, översvämning och extrema väderförhållanden. Du får även information om kommunens ansvar för samhällets krisberedskap och hur du kan bidra till att skapa en tryggare kommun där du bor. Med dig hem får du en samlad information med saker du bör tänka på innan och under tiden krisen pågår. Kan du ta hand om dig själv kan du också hjälpa andra.

Du får grundläggande kunskaper för att kunna börja fundera på vad du behöver för att klara dig och din familjs behov i en kris.

En deltagare beskriver utbildningen så här:
”En grundläggande utbildning med information som gör att du kan börja tänka kring krisberedskap och hur jag själv kan förbereda mig för vissa situationer. Det är så enkelt att bara utgå från att samhället skall lösa allt. Men jag skall kunna klara mig själv en vecka.”

Vem kan delta?
Kursen är öppen för både kvinnor och män. Inga förkunskaper krävs. Du behöver inte vara medlem i Svenska Lottakåren. Utbildningen är i första hand riktad mot personer som ej är medlem i en frivillig försvarsorganisation.

Anmäl dig nu!
Välj det tillfälle som passar dig bäst. Utbildningen är kostnadsfri.

Förkunskapskrav
Från 18 år. Kursen är öppen för både kvinnor och män.
Utbildningen är i första hand riktad till dig som ej är medlem i en frivillig försvarsorganisation.

Datum: 2023-10-07
Tid: 9:00-15:30.
Plats: Multum sporthall, Tomtaklintgatan 4, 619 33 Trosa.

Mer information kommer i antagningsbeskedet.

Anmäl dig på Lottakårens webbplats, klicka på utbildningen i Trosa: https://www.svenskalottakaren.se/utbildningar/skot-dig-sjalv

Lottakåren samverkar med satsningen Odla Vardagsmaten, ett projekt med syfte att stärka vår hemberedskap. Projektet Odla vardagsmaten drivs av Trosa kommun med medel från Leader Sörmlandskusten och Europeiska Jordbruksfonden.

Detaljer

Datum:
7 oktober
Tid:
09:30-15:30
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://www.svenskalottakaren.se/utbildningar/skot-dig-sjalv

Plats

Multum
Tomtaklintgatan 6
Trosa, 619 33 Sverige
+ Google Map
Phone
0156-520 00
Visa Plats-webbplats