Map Unavailable

Mat

14 September 2019 kl. 10:00 - 16:00


Aptitrundan- smaka på Sörmland

Aptitrundan Sörmland

 

Upplev det bästa av sörmländsk mat under Aptitrundan Sörmland helgen den 14-15 september. Cirka 60 matföretagare runt om i länet håller öppet för att visa upp sin verksamhet, erbjuder produkter och måltider till försäljning, anordnar aktiviteter och bjuder på aptitbitar.

 

Aptitrundan är Sörmlands godaste och största matevenemang som arrangeras för nionde året i rad. Fler och fler besökare reser runt och ”smakar på Sörmland”. I år räknar arrangören med att ca 40 000 besökare ger sig ut på de sörmländska vägarna. Matproducenter öppnar sina gårdar och visar upp och säljer sina produkter och måltider. På temat här- och närproducerat gör man själv sin rundtur och planerar besök  hos sörmländska mathantverkare, producenter, kaféer och restauranger som har öppet hus.

 

En smakfest upplevs med fördel tillsammans med andra

Den som jagar smakupplevelser kommer inte att bli besviken – sätt tänderna i en solmogen ekologisk tomat, nybakat ugnsvarmt bröd,  kall lokalproducerad äppelmust och mycket annat gott! Samla ihop dina vänner, släktingar eller kollegor och gör en smakrik utflykt bland sörmländska producenter, matförädlare, kaféer och restauranger. Tänk på miljön, samåk!

 

Kul för barnen också

Trots utbudet av välsmakande läckerheter finns risken att de lite yngre kanske inte riktigt känner samma intresse för vad man stoppar i munnen, därför är det trevligt att många gårdar visar upp sina djur och anordnar aktiviteter som kan vara extra lockade för barnfamiljer. Under Aptitresan finns det garanterat något för alla, oavsett ålder.

 

Mer information och kartor

På Aptitrundans webbsida uppdateras  programmet och de deltagande matföretagen, över 63 producenter deltar under Aptitrundan. På sidan finns också information om vad de olika deltagarna kan erbjuda i form av smakupplevelser och aktiviteter. Så håll utkik!

 

Arrangör: Sörmlands Matkluster

Web:https://www.matkluster.se

Facebook:https://www.facebook.com/matkluster

Mejl:info@matkluster.se