Konsert

2 February 2020 kl. 19:00

Plats: Kulturhuset i Ytterjärna

Haydn
Beethoven op 74
Schubert Döden och flickan

VÄRLDSKVARTETTEN VERTAVO FYLLER 35 ÅR

1984 bildades Vertavokvartetten som i dag erkänns internationellt som en ledande stråkkvartett. Ensemblen har en egen konsertserie i Oslo och turnerar i Europa, Japan och USA.
Bland konsertscener kvartetten framträtt på finns Concertgebouw
i Amsterdam, Barbican och Kings Place i London samt den årliga Aldeburghfestivalen. Kvartetten framträder också med framstående in- strumentalister som pianisterna Jean-Yves Thibaudet, Leif Ove Andsnes, Lambert Orkis och Stephen Kovacevich, trumpetaren Håkan Harden- berger, klarinettisterna Martin Fröst och Sabine Meyer samt violinisten Isabelle van Keulen.
Kvartetten har uruppfört verk av tonsättare som Per Nörgård och Poul Ruders och gjort ett flertal uppmärksammade inspelningar, bland annat stråkkvartetter av Grieg och Debussy (Simax) som erhöll en Diapason d’Or.
År 2019 firar Vertavokvartetten 35-årsjubileum. De är troligen den längst verksamma kvartetten med helt kvinnlig besättning. I juni 2005 mottog kvartetten Griegpriset, det mest betydande norska kulturpriset för artister på internationell nivå. Tio år tidigare, år 1995, vann de första pris i den internationella kammarmusiktävlingen i Melbourne, där de också fick publikpriset och kritikernas pris.

Pris ord: 280 kr, pens: 220 kr, stud: 140 kr
Köp biljetter här!

Kulturhuset i Ytterjärna

Loading Map....
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.