Trosaprofiler tipsar och berättar

Trosaprofiler tipsar

Efter att ha vuxit upp i en småstad, Ronneby, kan jag på senare år smittas av charmen kring ån och de vackra husen som kantar den. Att äta lunch på Bomans är ej heller att förakta. Båttrafiken sommartid gör mig alltid nyfiken på vilka som besöker denna idyll från sjön. Som jag har förstått det lever kulturell längtan fortfarande i Trosa med omnejd. Sådant gläder ju alltid en sångare. Väl mött i sommar!

Tommy Körberg, artist

Kristin Boman, ägare till Bomans Hotell i Trosa:
Det bästa med Trosa är: Utan tvekan den vänliga miljön, naturen och närheten till Stockholm. Man får allt-i-ett helt enkelt.
Mina favoritplatser är: Korsnäsudde, Skogen vid Tureholms slott och Hunga.
Bästa aktiviteter: Oavsett årstid går jag långa powerwalks runt hela Trosa. Min favoritrunda är ”Bullerbyrundan” där det verkligen känns som att man är på landet.
Trosa är sååå vackert och det finns många fina utemiljöer att promenera och löpa.

Bullerbyrundan kallar Kristin rundan som går från Trosa förbi Hunga och tillbaka (red. anm.).

Jenni Steiner, ICA-handlare i Trosa, ICA Trossen:
Det bästa med Trosa är:
 Det bästa med Trosa är så mycket! Alla fantastiskt engagerade Trosabor, alla idérika småföretagare, eldsjälar och utbudet av fantastiska restauranger.
Mina favoritplatser: Närheten till naturen.
Bästa aktiviteterna: För mig som älskar att träna är förutsättningarna här fantastiska. Med skog, hav, sjöar, simhall, gym och inte minst Trosas skidbacke runt knuten så kan det inte vara bättre!

Marie Mauritzson, fd. ägare till yogastudion Studio Harmoni i Trosa.
Det bästa med Trosa är: Den vackra miljön med alla gamla trähus, havet och skogen.
Mina favoritplatser: Öbolandet, hamnen och Å-promenaden
Bästa aktiviteterna: Promenader i den vackra naturen, helgaktiviteter med yoga och Mindfulness hos Studio Harmoni. Gofika och afternoon tea på någon av våra trevliga kaféer och hotell.

Josephine Betschart Skådespelerska, sångerska och kulturentreprenör. trosasommarteater.se
Det bästa med Trosa är: 
Den fina stadsmiljön med alla vackra hus, alla trevliga människor och stämningen i Trosa, det är det som gör hela charmen.
Mina favoritplatser är: 
Trosaån, Garvaregården och skärgården.
Bästa aktiviteter: 
Passa på att besöka alla fina butiker. Ta en promenad längs ån och bara njut. Gå på alla roliga kulturaktiviteter som arrangeras. Jag tycker Trosa visar sig från allra sin finaste sida på vintern.

Niklas Asknergård, Artist/Ägare av Sund Nergården.
Johan Asknergård, Sommelier/Ägare av Sund Nergården.
Det bästa med Sund är: Lugnet, närheten till naturen och sjön Sillen.
Mina favoritplatser är: Kalkbrottet vid Sund, Promenader med hundarna i Grustaget vid Gnestavägen och vårt älskade Nergården.
Bästa aktiviteter: Bastubad och fiske på sjön Sillen följt av frisk promenad till Gårdsbutiken på Wappersta. Väl hemma på Nergården serveras det varmchoklad framför brasan.

Fotograf: Lina Nydahl

Thérèse & Thomas Klarbrant, ägare av Ågården Hotell & Restaurang.
Det bästa med Trosa är: Närheten till havet och skärgården, alla vackra gamla byggnader och lugnet.
Mina favoritplatser är: Ågårdens trädgård, Stensund med dess vackra natur, Trosa torg är också otroligt vackert på kvällarna i jultider.
Bästa aktiviteter: Promenera runt bland alla gamla fina byggnader, äta god mat på någon av alla restauranger i Trosa, se en föreställning i Folkets Hus och missa inte ett besök på julmarknaden.

Monica Olsson och Tommy Andersson, ägare till Trosa Parkgolf.
Det bästa med Trosa är: Närheten till naturen, nära till allt …
Mina favoritplatser är: Trosa Skärgård, promenera runt i Trosa, Å-promenaden, och att vara i skogen.
Bästa aktiviteter: Besöka olika aktiviteter och evenemang som Trosa erbjuder året runt. Åka långfärdsskridskor, och på våren är det skönt att gå längst med våtmarken och ”Hjärtas väg”.

Emil Lundqvist, Tureholms Slottsteater:
Det bästa med Trosa är:
Den sagolika stadsmiljön som skänker trygghet men också har nära till storstan. I Trosa finns en fantastiskt fin gemenskap och ett otroligt engagemang från dess invånare.
Mina favoritplatser: Hållsviken! Hav möter lantbruk på ett otroligt sätt, här finner man också den bästa Valborgselden. Såklart också Tureholms slott och dess omgivningar!
Bästa aktiviteterna: En lunch i skärgården, glass i hamnen och goda restaurangbesök.

ANNONSER:

X