Marknader i Trosa 2022

I Trosa finns en lång historia av att arrangera marknader och än idag anordnas välbesökta och omtyckta marknader i  Trosa, Västerljung och Vagnhärad.

Årets första marknad är Trosa Marknad som årligen arrangeras av Lions Club Trosa och alltid den 2:a lördagen i juni. Marknaden har gett upphov till talesättet:
”Sommaren börjar först när det är Trosa Marknad”.

På sensommaren arrangeras Skörde- och Hantverksmarknader och även mindre marknader kring torget på fredagar i september där det finns möjlighet att köpa med sig lite gott hem till helgen.

Vintertid finns tillfälle att köpa välgjort hantverk på Hembygdsgården Trostorp och på julmarknad i centrala Trosa.

Varmt välkommen till Trosas alla stämningsfulla och mysiga marknader – som besökare eller utställare!

Lions Trosa Marknad

Från en mycket blygsam start 1959 som loppmarknad och senare några egentillverkade lotteribodar fick marknaden sin nuvarande form 1981. Merparten av utställarna återkommer år efter år. Marknaden besöks av 10-12 000 personer och många av ”knallarna” har varit i Trosa 10 år eller mer och haft samma plats.

Trosa skörde- och hantverksmarknad

En mycket populär gammaldags marknad. Fokus ligger på hemodlade och egentillverkade produkter. Sammanlagt mellan 50-60 torgplatser. Marknaden pågår mellan kl 10-15 på Trosa torg och Hembygdsgården Garvaregården.

 

Torgfredagar i september

Köp med lite gott hem till helgen. Under alla fredagar i september säljer Visthuset bröd och Hillsta grönsaker.

Bröd

Höst- och Skördemarknad i Västerljung

Höst- och skördemarknad med Västerljungs hembygdsförening.

Lördagen den 3 september klockan 11-14 är det höst-och skördemarknad i och omkring Sockenstugan i Västerljung.

Gynna ortens hantverkare och odlare!
Förtäring och lotterier!

 

Adventsfirande på Trostorp

En stämningsfull marknad i vackra hembygdsgården Trostorp. Njut av den värmande brasan och köp välgjort och vackert hantverk. Marknaden äger rum under både lördag och söndag första och andra adventshelgerna. Servering finns!

Mycket människor på julmarknad

Trosa julmarknad

Välkommen på en mycket populär och gammaldags marknad den 27/11 och 4/12. Fokus ligger på hemodlade och egentillverkade produkter. Cirka 80 platser totalt med allt från ätbart till konstverk så som keramik, smycken och smide. 

 

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: