Nyheter i utbudet 2022

 Även i år fullkomligen exploderar det av nya härliga ställen i Trosa kommun! Nedan finns några av nyheterna presenterade.

För att vara en liten stad har Trosa sannerligen ett rikt utbud av både boende, smakupplevelser och shopping. Du skulle faktiskt kunna stanna här en hel vecka och ändå inte hinna äta dig igenom alla olika restauranger och caféer, det finns nämligen närmare 50(!) st – Inte illa för en kommun med strax under 15 000 invånare.

I listan till höger hittar du länkar till alla nyheter!

Bomans

Bomans Twinbar och Bomans nya matsal Beehive samt en ny uteservering mot gatan är Bomans nyheter 2022. Ja, det händer förstås grejer i hotellrummen också. Kristin älskar att göra om och nytt. Hotellrummen uppdateras kontinuerligt och det ena är inte likt det andra. Hit kan du komma många gånger och ständigt upptäcka nya saker att vila ögonen på.

I bar och matsal utlovar Kristin Boman härligt häng med en internationell touch och återkommande musikkvällar.

Matsalen Beehive är döpt efter Kristins mamma Birgitta som hon kallar Queen Bee. Baren, Twinbar har hon döpt efter sin pappa som hade en tvillingbror. Bröderna älskade musik och därför blir det naturligtvis återkommande musikframträdanden framöver i den nya baren.

Bomans foajé, orientaliskt och djurmönstrat
Foto: Bomans

HAvrevreten

På Havrevreten har man hyrt ut glampingtält sedan 2019. I år utökar man konceptet med hängmattehotell.

På Havrevreten menar man att det ska vara bekvämt att campa. Hängmattorna hänger redan där mellan trädstammarna, redo för dig. Skogsbastu, lakan, sovsäck och liggunderlag, en trerätters middag och frukost i ladan ingår i priset när du bokar in dig på hängmattehotellet.

 

Men hur är det med mygg och regn?

Hängmattan har ett inbyggt myggnät, det stänger du när det du krupit ner i reselakan och sovsäck. Myggnätet hindrar dig också från att ramla ner från hängmattan under natten. Ovanför hängmattan kan du sätta upp ett tak som skydd mot såväl regn som sol. Och du, låt inte väder avskräcka dig. För vad är väl mer rogivande än smattrande regn på ett tak?

Det här är en upplevelse du sent kommer att glömma!

 

Sund Nergården

Sund Nergården hittar du vid sjön Sillen. Här är en oas för vuxna där allt ingår för dig som bokar boende.

Under vintern har Nergården byggt ut sin matsal och uteservering. Här har du en fantastisk vy ut över poolen och sjön. 

Pool och uteplats med utsikt över sjö
Foto: Sund Nergården

Trosa Havsbad

Sedan i vintras har det hänt en hel del på Trosa Havsbad. Det har röjts, piffats, byggts och målats. Vid smygöppning i påskas var allt ännu inte helt klart. 

Här finns en ny restaurang, Algoth på udden, en helt ny bastuflotte, en urgullig glasskiosk (byggd i ett gammalt lusthus som köptes in och fraktades dit), en helt ny glamping och en helt nyanlagd äventyrsgolfbana. 

Campingen är öppen. Den nya restaurangen Algoth på udden slår upp portarna den 17 juni. 

Ta sig till Trosa havbad

Parkeringen vid Trosa havsbad brukar vara minst sagt full. Detta har man i år valt att lösa med en ny badbåt som trafikerar Trosa Gästhamn – Trosa havsbad dagligen under högsäsong. Turen är gratis och går inte att förboka.

Från 20 juni – 7 augusti kan du dessutom åka med Blå tåget till havsbadet. Den breddade och iordningställda vägen på Öbolandet gör att det åter är möjligt att köra dit med tåget efter ett par års uppehåll.

Bergs Gård

Bergs Gård älskar mtb! I våras byggdes ett antal nya nedfarter och teknikbanor från skogens mtb-leder.

Här trivs hela familjen, gammal som ung. Ni kan titta på gårdens djur, hoppa studsmatta, klättra på klätterväggen, promenera på Ekhagens naturstig, cykla mtb (går att hyra mtb och e-mtb), äta/fika och handla i gårdsbutiken.

MTB hopp på Bergs Gård
Bergs Gård
Kvinna i lucka till cirkusvagn/Woman in door to circus carriage
Tarte Tatin

Emils backe

Förra året öppnade det cirkusinspirerade äppelkaféet Tarte Tatin och inredningsbutiken Hippie Home vid Emils backe. I år får de sällskap av Creperie Marie samt Skogskråkans bageri.

Förutom mat/fika och shopping kan du ta en arkitekturpromenad runt Emils backe och spana in de häftiga stolphusen.

Trosa gästhamn

Här öppnar inom kort det nya hamnkontoret. Hamnkontoret är bättre rustat för att möta Trosas alla besökare från både hav och land.

I Trosa gästhamn finner ni båtplatser, sjömack, husbilsparkeringar, restaurang Kölsvinet och inom kort det nya hamnkontoret.

Skärgårdstrafiken utgår från bryggan utanför Kölsvinet. Här finns möjlighet att hyra cykel, SUP och kajak. 

Trosa Gästhamn från ovan/Trosa guest harbor from above
Foto: Apelago
Vit bod med glasdörr, skylt som säger Handelsbod.
Handelsboden i Västerljung

Västerljungs handelbod

Glömde du smöret? Lugn bara lugn, Västerljungs handelsbod är öppen dygnet runt! In kommer du med hjälp av bank-id i mobilen. ”En liten men förvånansvärt välsorterad liten handelsbod”, enligt en besökare.

Handelsboden ligger vid Norrbyvallen i Västerljung.

Padelcenter Trosa-Vagnhärad

Fem nya dubbelbanor och en singelbana. Gott om uppvärmningsmöjligheter, hög takhöjd, omklädningsrum, shop, loungeavdelning, pingisbord. Ja, här finns det mesta. Boka banor via Matchi.

Padelcenter
Padelcenter Trosa-Vagnhärad

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: