Pinterestladan – Sörmlandsledens lyxigaste vindskydd?

Sörmlandsleden etapp 55 har berikats med ett otroligt lyxigt vindskydd. Kanske Sörmlandsledens lyxigaste? Här, i Västerljung strax utanför Trosa, har Lina Nydahl gjort i ordning ett av sina uthus för övernattning. Byggåret är 1901 och har från början hållit både höns och får, kanske även några kor, berättar Lina.

Att rusta byggnaden har det funnits tankar på även tidigare. Lina tänkte redan för flera år sedan göra i ordning det lilla uthuset till en studio, där hon som är fotograf kunde hålla till. Ett större fönster sattes då in. Mer än så blev det inte då.

Men sen, tidigare i år, föddes idén till Pinterestladan. Lina, som inte hade en särskilt stor budget för bygget, har bytt till sig grejer och hittat i sina egna gömmor.

Ombyggnaden har i slutänden inte kostat mer än 19 kr. Småpengar, men med ett stort resultat!

Liten röd byggnad
Foto: Paola Noordh/Trosa turistcenter

Vilket vindskydd det blev!

Ja, vindskydd med betoning på lyx. Det lilla faluröda huset med ockragula dörrar och fönster är förvisso inte uppvärmt eller isolerat, men här är inrett med en dubbelsäng bäddad med härliga textilier och en skrivhörna med förra ägarens (som var utrikeskorrespondent) skrivmaskin.

Här finns ljus att tända och massor att titta på, lisa för själen. Du kan låna spel, läsa böcker, vandra i skogen eller hyra SUP och bege dig ut på Hållsviken.

Matlagningen löser du på grillen och du får tillgång till badrum inne i Linas hus. I priset ingår också en frukostpåse.

Kvinna sitter på säng
Foto: Paola Noordh/Trosa turistcenter

Nära Sörmlandsleden och Näckrosleden

Ja det här är sannerligen en liten pärla, nära etapp 55 (Gisekvarn-Trosa) av Sörmlandsleden och Näckrosledens etapp 2 (Trosa-Nyköping).

Hit kan du förstås komma och bo även om du inte vandrar eller cyklar. Det är en fantastisk plats att bara vara på, med djur inpå knuten, och Lina som är en god värd.

Är du nyfiken på att veta mer eller boka? Se @pinterestladan på Instagram för info och kontakt

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: