Marknader

I Trosa kommun arrangeras varje år ett flertal marknader. Från Trosa Marknad i juni med ca 20 000 besökare till skördemarknader och julmarknader. Läs mer om alla kommunens marknader här nedan.

Trosa Strömmingsfestival – Inställd 2020

7 köksmästare och kockar på Trosas hotell, restauranger och caféer. En lång historia av skärborgare och fiske. En fisk.

Havets silver i Trosa
När den vackert silverskimrande strömmingen, havets silver, vandrar in i den sörmländska skärgården är det dags för det första fisket för säsongen. De traditionella fiskarna i Trosa, skärborgarna, flyttade ut i skärgården när fiskesäsongen drog igång och Trosa blev tomt på folk. På Kristi Himmelfärdsdagen gör vi tvärtom – Trosa bjuder in till strömmingsfestival. Då kan du njuta av strömming på traditionellt vis och i nya, kulinariska former. Du kommer också att få uppleva historiens vingslag och få möjlighet att sätta dig in i hur du kan äta mer fisk på ett klokt och ansvarsfullt sätt.

Är du själv en fiskare kan du ta med metspöet och vara med i familjefesten Trosametet som har 30-åriga anor.
Festivalen utgår från Östra Hamnplan.

Trosa Strömmingsfestival webb
Trosa Strömmingsfestival Facebook

Arr: ÖSP

Trosa Marknad – Inställd 2020
Marknaden arrangeras årligen 2:a lördagen i juni månad av Lions Club och är ett återuppväckande av en företeelse, som upphörde 1911. Ett talesätt är att sommaren börjar först när det är Trosa Marknad.

Från en mycket blygsam start 1960 som loppmarknad och senare några egentillverkade lotteribodar, där vinsterna hade tillverkats av Lions ladies, fick marknaden sin nuvarande form 1981. I dag säljs ca 500 st 3-metersmoduler till 300 intresserade ”knallar” från hela landet. Marknaden besöks av 20 000 personer.

Lions Clubs medlemmar jobbar helt ideellt med marknaden och allt överskott går till välgörande ändamål, bl.a. till ett projekt i Gambia vilket du kan läsa mer om här.
Du kan göra en ansökan om plats via deras webb.
Webb |0156-169 20 (tfn.svarare)

Höstmarknad i Västerljung – Inställd 2020
Denna höstmarknad äger rum varje år i slutet av augusti / början av september från 10:00 till 14:00 utanför och i Västerljungs församlingshem. Marknaden erbjuder hantverk, träleksaker, borstar, mattor, stickning och sömnad poster, böcker, godis och lotterier. Lokala grönsaker från området kring Västerljung kan köpas. Du kan även njuta av en kopp kaffe till dragspelsmusik. Röda Korset finns också på plats.
Webb

Trosa Skörde- och Hantverksmarknad  – OBS! Inställd 2020 till följd av covid-19.
Denna marknad arrangeras av Trosa Turistcenter den sista söndagen i augusti från 10:00 till 16:00. Marknad är mycket populär med sitt gammaldags sätt. Fokus ligger på hemodlade och egentillverkade produkter.

Rådstugan, Torget, 619 30 Trosa
info@trosa.com | 0156-522 22

Torgtorsdagar – Inställda 2020
Alla torsdagar i september samlas matproducenter ifrån Sörmland på torget i Trosa för en klassisk torghandlar dag. Torgtorsdagar i Trosa är en idé som grundar sig i en kärlek till våra sörmländska råvaror & en beundran för de som jobbar & tar vara på det som naturens närhet har att erbjuda.
Bulla upp med sörmländska råvaror på torsdagen & njut hela helgen.

Följ Torgtorsdagar i Trosa på Facebook.

Trosa julmarknad – söndag 1:a advent – OBS! Inställd 2020 till följd av covid-19 (kan bli något i annan skepnad)
Den 1 advent varje år från kl 10:00 till kl 15:00. Traditionsenlig gammaldags marknad som anordnas av Trosa Turistcenter. Fokus på hemodlade gårdsprodukter, egentillverkade konsthantverk, bruksvaror, saft, sylt, sömnader och snickerier, allt med klass och kvalitet!

Rådstugan, Torget, 619 30 Trosa
info@trosa.com | 0156-522 22

ANNONSER:

X