Sörmländsk glamping och hängmattehotell på Havrevreten

Sugen på en natt i naturen, men mindre sugen på fuktigt tält och knöliga liggunderlag? Sörmländska gården Havrevreten utanför Trosa erbjuder glamourös camping – glamping – för den som vill tillbringa en bekväm och mysig natt utomhus. För den äventyrslystne finns ett hängmattehotell där natten spenderas i härliga hängmattor under stjärnorna. 

Tänk att övernatta i naturen -utan att behöva vakna upp stel och småfrusen i ett fuktigt tält på ett tunt liggunderlag. I ett glampingtält kan du tillbringa en natt utomhus i naturskön miljö, utan att tumma på bekvämligheten.

Är det äventyret som lockar kanske en natt på hängmattehotellet är det rätta för dig. Hängmattorna är upphängda i ”sovsalar” i den vackra skogen och middag och frukost ingår. 

Glampingtält med altan och stolar/Glamping tent with a terrace and chairs.
Foto: Havrevreten

Glamping i Sörmland

Precis utanför den idylliska staden Trosa ligger gården Havrevreten. Här har man bland vandringsleder, små insjöar och ängar byggt upp en verksamhet som erbjuder aktiviteter och rekreation av ett annorlunda slag. Kring gården sträcker sig ett vackert naturreservat där vilda djur strövar fritt. Det är naturskönt, lugnt och fridfullt. Som gjort för att själen ska få ro.

Guldkanten på Havrevreten utgörs av de olika glampingtälten som finns att hyra. Ordet Glamping kommer från engelskans ”glamoruos camping”. Det innebär att du upplever naturen utan att ge avkall på komfort och bekvämlighet. En naturupplevelse med det där lilla extra helt enkelt.

Tälten är av canvastyg och ger bra skydd för alla sorters väder. Möblerade med inbjudande sängar ger de ett avkopplande andrum från verkligheten därute. För att du inte ska snubbla runt i mörkret finns el både i och runt tälten. Här ges du möjlighet till ostördhet och avskildhet.

Vaggas till sömns bland träden

Sommaren 2022 öppnar hängmattehotellet på Havrevreten. Sov en natt under stjärnorna hängandes mellan träden. Allt ingår så du behöver inte tänka på att få med dig all packning och att laga mat. På kvällen bjuds en härlig middagsbuffé och när du vaknar till fåglarnas sång väntar en frukost på dig. Här kan du fokusera på att njuta och att vara nära naturen.

En lada och två röda hus vid åker/View over fields and a farm
Foto: Havrevreten
Person i hängmatta i skogen
Brygga med bastuflotte/floating sauna

Paddling och SUP-boarding

Önskar du ett aktivt eller lugnt tempo på din semester? Här är det bara att välja. Vill du ta en energisk kanot- eller kajaktur på Gisesjön som ligger intill gården?  Du kanske vill prova fiskelyckan och låna med dig metspö och roddbåt i stället.

Eller vill du prova på det nya populära Stand Up Paddle Boarding? SUP är en vattenbrädsport där man står upp på en surf-liknande bräda och paddlar sig fram med en enbladig paddel. Det är förvånansvärt ansträngande för kroppen. Men både en härlig aktivitet och en häftig naturupplevelse att glida fram ståendes på vattnet.

Sörmlandsleden går förbi gården och bjuder in till att utforska den fantastiska sörmländska faunan och floran. Sörmlandsleden är en av Sverige längsta natur- och kulturvandringsleder. Hela 1 000 kvadratmeter går runt Sörmland hela vägen upp till huvudstaden. Utmed hela leden finns flera rastplatser och vissa har även vindskydd för övernattning.  Så på Havrevreten finns gott om möjligheter till en aktiv och fysisk semester.

Skogsbada och örtvandra med guide

Söker du efter att ta hand om kropp och själ finns det flera spännande alternativ. Här kan du boka massage och fotbad eller göra intressanta och reflekterande aktiviteter som skogsbad och örtvandra. Att gå ett Skogsbad innebär att gå en långsam promenad i skogen med en erfaren guide. Här ges utrymme till att låta naturens energier ge återhämtning för både knopp och kropp. Tid för eftertanke och fylla lungorna med välgörande syre.

På örtvandringen lär du dig vad som är bra att ha i ett husapotek och vad man kan göra med läkeörter, en fin påminnelse över hur man gjorde förr i tiden. Och om du vill avsluta dagen med en skön och varm stund med utsikt över vattnet så bokar du den vedeldade bastuflotten.

Hos Havrevreten njuter du av stillhet och livet i din egen takt. Och med aktivitet och rörelse precis utifrån ditt egna behov. Med tillgång till den vackra sörmländska naturen. Bara för dig att välja precis vad du vill.

Insidan av glampingtält med morgonrock i förgrunden/Inside a glampingtent

Visste du att?

I Trosa kommun finns tre aktörer som erbjuder glamping. Det ena är Havrevreten och de andra två är Sund Nergården och Trosa havsbad.

Dessutom hittar du även ”vanlig camping” på Trosa Havsbad. Där har de förutom tältplatser också stugor, ställplatser och camping för husvagnar.

Välkommen!

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: