Tarte Tatin – nytt franskt cirkusinspirerat café

”En cirkusvagn med café som serverar riktigt gott kaffe och onyttigt himmelskt goda äppelprodukter” – ja så blev det! Idén fick Erik Hedenstedt när han var med sin mamma och såg en cirkusföreställning för någon sommar sedan. Han skulle bygga om en cirkusvagn till café!

Någon cirkusvagn hittade de inte men däremot ett underrede. Sagt och gjort, underredet köptes in och sen började resan med att bygga upp det lilla ”huset”.

Material och färger är noga utvalda. Allt är målat med linoljefärg och vi har kunnat följa resan med att hitta rätt kulör på deras Instagram. Man har återanvänt gamla fönster och dörrar för rätt känsla.

Grön cirkusvagn/A green circus carriage
Foto: Lindring.se
Hus på stolpar/House on poles
Foto: Anna Lefvert

Emils backe

Cirkusvagnen är placerad i ett relativt nybyggt område som heter Emils Backe. Området är något alldeles särskilt, här står nämligen husen på stolpar. Idén är att slippa spränga och låta naturen stå så orörd som möjligt trots att det hamnar ett hus där. Och det är fascinerande att man kan bygga på det här viset! Passa på att ta en promenad i området när du besöker caféet. Erik har gjort ett förslag på hur du kan gå och det finns några informationsskyltar på vägen som berättar mer om platsens historia och du kan läsa om vem den där Emil egentligen var. Promenerar på ”Anders genväg” och ”Gullis Boulevard”, döpta för att hylla Anders och Gulli, tidigare ägare av tomten.

Äpplen, äpplen och äpplen

På platsen hade man från början tänkt anlägga en äppellund så därför blev valet lätt, allt som serveras i caféet ska ha med äpplen att göra. Nästan allt i alla fall, kaffet ska vara kaffe och det ska vara riktigt gott. Prova gärna Café Viennois – dubbel espresso med mjölk, sötad grädde och riven choklad på toppen – mums! En äppellund blir det kanske också så småningom.

Men för nu njuter vi av godsakerna i caféet, en riktig oas här i Emils backe.

Karta över promenadväg Arkitekturrundan

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: