Trosa är öppet året om

Staden Trosa, känd för sina pastellfärgade sekelskifteshus och mysiga butiker, bjuder på en idyllisk upplevelse – året om!

I centrala delen av Trosa, bland kullersten och historiska byggnader, finns flera originella butiker. Här erbjuds det genuina och det unika av enskilda näringsidkare med hög personlig service och kunskap. De flesta butikerna, caféerna och restaurangerna är öppna året om. Det engagerade handelsnätverket arrangerar flera evenemang under hela året. Här kan du både tidigt på våren och sent på hösten hänga på speciella evenemang som tjejkvällar och marknader.

Shopping och god mat året om

Här erbjuds ett varierat utbud av butiker och tjänster som återspeglar behoven hos den lokala befolkningen och besökare. Visste du att stadens bokhandel är en av Sveriges äldsta med över 120 år på nacken? Välkommen att shoppa, även i december.

Trosa torg och bokhandel/Trosa square and bookstore.
Foto: Paola Noordh / Trosa turistcenter

I Trosa finns flera välrenommerade restauranger som erbjuder förstklassig mat från olika kök och som serverar mat året om. Valfriheten är stor i Trosa. Det är egentligen bara när isen lägger sig som vissa av hamnrestaurangerna tar vintervila. Men gå gärna den vackra åpromenaden upp till centrum, den är lika vacker alla årstider. På vägen upp hittar du flertalet restauranger som har öppet både för middagar och luncher.

I Trosa finns flera bagerier, där du kan handla färskt bröd året om. Eller varför inte stanna till på övervåningen på Visthuset och prova ett glas vin i februari? Kanske ett smörrebröd på Två små svin kan smaka en kulen söndag i november?

Vid infarten till Trosa ligger Gallerian Trosaporten där Trosa Klädhus, Lindkvistiska kompaniet, Bolist samt olika företag inom hälsa och hudvård.

Julen i Trosa

I Trosa kommun erbjuds du många möjligheter att övernatta på olika sätt. Är det ett designhotell du önskar, eller mer klassiskt stadshotell?

I december lyser julbelysning upp gator och torg, och i advent tänds marschaller utmed Trosaån, från torget ner till Östra hamnplan. En magisk promenad där skenet från marschaller lyser upp vägen och sekelskifteshusen som står på rad. Det blir inte mer sagolikt än så. Eller vintervackert.

Stort utbud i kommunen

I Vagnhärad finns ett aktivt centrum med affärer, pizzeria, loppis och frisörer. Hos Vagnhärad Saker & Ting kan du handla presenter eller något fint med dig hem. Strax innan avfarten till Vagnhärad finns NA Woody bygghandel, på Hulo Kläder och Skor hittar du allt och lite till. Faktiskt så har butiken ett eget textiltryckeri också. Hulo är självklart öppet året om.

Strax utanför Vagnhärad hittar du Bomp Design med inredning för både inne och ute. I de mindre orterna Västerljung och Sund finns både restauranger, gårdsbutiker och hotellverksamhet. Här hittar du det lilla hotellet Sund Nergården, med ett kök i världsklass och Wappersta Gård med sina goda ekologiska produkter och ekologiska kött, gott för både kropp och själ.

På Bergs Gård i Västerljung kan du både bo, fika och äta gott. Och dessutom kan du köpa med dig närproducerat ekologiskt kött. För att inte tala om att cykla MTB på välskötta leder. Allt öppet året om.

Världens ände är så mycket mer än en sommarstad, Trosa är öppet året om.

Man tittar på strumpor i butik
Mtb-cyklister i skogen

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: