Två små svin i Trosa

Många har vi varit som nyfiket kikat över staketet till Ågården och undrat vad det ska bli av det gamla gästgiveriet. Efter smygöppningen i slutet av januari begav turistcentret sig dit för att få en titt och höra mer om verksamheten.

Agneta Scharp som är ett känt ansikte i Trosa (tidigare Åda Golf & Cc samt Trosa Stadshotell & Spa) möter upp oss i den nya receptionen. Här var det tidigare frukostmatsal och numera reception och bar. Allt är varsamt renoverat och den gamla charmen finns kvar. Agneta presenterar Jimmy Nygren, en av de ”två svinen” som nu äger Ågården. Jimmy visar oss runt i lokalerna och berättar om de olika matsalsrummen. I ett av rummen var det tidigare konferensrum, ett annat ett privat vardagsrum och i rummet ”Ugglan” var det tidigare kontor. Ugglan har fått namnet av att det längs med hela taklisten finns målade ugglor, något som målades dit för länge sen. Jimmy och Calle Olofsson (som det ”andra svinet” heter) har varit noga med att behålla såna här detaljer och inte förstöra den gamla charmen. De har god kontakt med grannarna som drev Ågården ett par ägare bakåt. Grannarna visar gärna bilder från förr vilket Jimmy och Calle välkomnar.

Leende kvinna framför bar/Smiling woman in front of bar
Foto: Paola Noordh/Trosa turistcenter
Föregående
Nästa

Två små svins koncept, smörrebröd, bärs och snaps, är känt från Årsta där de drivit krog sedan 7 år. Men hur kommer det sig då att de hamnade här i Trosa?

Det var en kompis till oss som bor här i Trosa som ville att vi skulle komma ner och ta en titt på det här stället. Vi var sålda direkt när vi kom hit. I juli-augusti hade jag redan möblerat hela stället i huvudet. Köpet gick igenom först i oktober, berättar Jimmy.

De gamla Ågården-skyltarna kommer få sitta kvar, men kompletteras av skyltar med ”Två små svin B&B” och på vägskyltarna kommer det stå Två små svin B&B.

Inne på gården får varje rum en egen terrass och man har också byggt en pool.

Det kommer bli en egen liten resort här, säger Jimmy.

– Men framförallt vänder vi oss till Trosaborna. Vi vill att de ska känna sig välkomna här året om. Vi vill vara en kvarterskrog och målet är att försöka hålla öppet alla dagar i veckan året om i princip. Vi har bara 18 bäddar så det är inget stort B&B, fortsätter han.

Vi hälsar Jimmy och Calle med personal varmt välkomna till Trosa, och välkommen tillbaka Agneta! Det här blir ett härligt tillskott till Trosas utbud av smak- och boendeupplevelser.

Föregående
Nästa

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: