Familjeaktiviteter

Bada

Bada

Här har vi listat Trosa kommuns badplatser. Här kan du bada i såväl badhus, havet och i insjöar.

Blå Tåget

Blå Tåget

Med start den 13/6 fram till 11/8 (ej midsommar den 21 juni) 2019, går Blå tåget från hamnen via Trosa torg till Trosaporten.

Tåget är avgiftsfritt!

Flottfärd

Flottfärd

Flottfärder på Trosaån i Vagnhärad arrangeras, förutsatt att det är tillräckligt med vatten i ån mellan Scoutstugan och bron vid Kroka/Trosaland.

TROSA PARKGOLF

Parkgolf är en blandning mellan minigolf och äventyrsgolf skulle man kunna säga. Vi har 12 unika banor som är inspirerade av Trosa. Vid varje bana finns en skylt som berättar lite historia. Två boulebanor finns även att hyra. Vi har också ett härligt fik där ni kan sitta och ta en glass eller en kaffe och kaka mellan banorna. Hundar är välkomna att följa med till fiket, när ni spelar får de hänga i doggybaren.
Priser parkgolf: vuxen 65 kr, ungdomar (upp till 12 år) 45 kr.
Priser boule: vuxen 50 kr/tim, barn 40 kr/tim.
Se webb för öppettider.

Webb | Facebook | 070-404 16 09
Nyängsvägen 1, 619 34 Trosa

HITTA LÄTT & GISSA RÄTT!

Tipspromenad för barn. När de vuxna går ”Kulturstråket” kan barnen ta med sig den här tipspromenaden. Välkommen in till oss och hämta broschyren om Kulturstråket samt Hitta lätt och gissa rätt.

Självklart rättar vi tipspromenaden åt er!

TROSA UTEBIO & HAMNHÄNG

Under sommarmånaderna visas ett antal filmer på Trosa Utebio & Hamnhäng. En plats belägen nere i Trosas vackra öppna hamn, i närheten av restauranger, cafeér och parker. Filmerna som visas är utvalda så att det ska finnas något för alla. Sommaren 2019 kommer även Dam-VM i fotboll att visas. På plats finns det totalt 40 stolar, 30 till vuxna och 10 till barn, utöver dessa stolar går det även bra att ta med egen stol eller filt att sitta på. Aktuellt schema finns i evenemangslistan här på hemsidan eller under fliken evenemang på facebook.

Fyrvaktaregatan, 619 30 Trosa

TROSA SOMMARTEATER 

Trosa sommarteater anordnar enligt tradition ett par föreställningar varje år. Tidigare år har det bland annat visats Pippi Långstrump och Karlsson på taket. Det här året, 2019, presenterar sommarteatern Peter Pan – äventyret i Aldrignånsinland. En rolig familjeföreställning med Äventyr, Pirater och Pojken som aldrig ville bli stor. Nyskrivet manus, med sång och musik som passar alla åldrar. Föreställningen spelas 9 gånger i juli på Garvaregården, mellan 11 juli och 28 juli. Biljetter finns att köpa på Trosa turistcenter, Bokhandeln eller Biljettmonster.
Pris: 150kr + administrationsavgift.

Aktuella datum
Plats: Garvaregården
Västra Långgatan 40, 619 35 Trosa

NATURPASSET

Passa på att köpa och genomföra årets Naturpass! Samtliga kontroller sitter uppe till och med 1:a oktober.
Välj mellan Hungaskogen eller Trosaland. Skogen nordväst om Vitalis respektive söder om Häradsvallen. Färdiga kartpaket, tre varianter.
Varje naturpass innehåller karta med 20 kontroller och ett startkort. Nytt för i år är även en stadsorientering på gatorna i Trosa.
Frisk luft och trötta ben utlovas!

Kartor finns att köpa på Trosa Turistcenter.

Pris: 50 kr/st.
Arr: Trosabygdens OK

SÖRMLANDSLEDEN

Sörmlandsleden, som med sina ca 100 mil slingrar sig genom landskapet Sörmland, är en av Sveriges längsta natur- och kulturvandringsleder. Ca 100 etapper leder vandraren genom vildmarksliknande natur, kulturbygder och förbi historiska minnesmärken. De flesta av ledens etapper är lätt åtkomliga med bil, buss eller tåg och etappgränserna utgör lämpliga utgångspunkter. Den etapp vi finner i Trosa trakten är nummer 56, som sträcker sig från Tureholm till Tullgarns slott. Vandraren får här uppleva allt från gatu- och landsvägsvandring, strandnära stigar, kuperad terräng, öppna landskap och strålande vyer över havsvikarna.

sörmlandsleden.se

ÖSTER MALMA – WILDLIFE PARK

Nyfiken på sörmlands vilda djurliv? Ett stenkast från Trosa ligger Öster Malma och dess Wildlife Park. Här kan ni få se mufflon, kron- och dovhjort och såklart skogens konung älgen i deras naturliga miljö. Det finns även en hel del fåglar att se såsom tjäder, rapphöna och de sällsynta fjällgässen. Parken är till för alla och på Lilla Viltvårdsstigen finns aktiviteter som Gissa bajset och mycket mer.

Webb: Wildlife park
Öster Malma, 611 91 Nyköping

BERGS GÅRD

Välkommen ut till bondgården! Här finns det MTB banor, lekplats och klättervägg för barn. Bondgården är öppen och man kan titta på våra djur kor, höns, kaniner och katter.  I caféet har vi försäljning av lättare lunch, smörgåsar och hembakt fikabröd.

Webb: bergsgardtrosa.se
Adress: Bergs Gård 619 95 Västerljung

EVENEMANG

Håll er uppdaterade om vad som händer i Trosa! Enskilda evenemang och aktiviteter hittar ni här.

ANNONSER: