Flottfärd

Flottfärd varje onsdag kl 14.00 & 17.00

Flottfärder på Trosaån i Vagnhärad arrangeras, förutsatt att det är tillräckligt med vatten i ån mellan Scoutstugan (Länsmansvägen 3 i Vagnhärad) och bron vid Kroka/Trosaland.

Det finns flytvästar i olika storlekar att låna.

Bokning görs hos Trosa turistcenter (0156-522 22) senast dagen innan önskad tur.

Pris 100: – per person.

För mer information och bokning kontakta Trosa turistcenter.

Bokning för grupper/företag kan göras under perioden juni till september och sker minst 7 arbetsdagar innan önskad flottfärd, betalas via faktura. Kontakta oss på Trosa turistcenter så berättar vi mer!

Inspiration:
Att stilla glida nerför Trosaån på en flotte är det många som drömmer om. Sven Delblanc skapade bilden av årensningen i sin bok Åminne, och genom den älskade TV-serien Hedebyborna blev den tydlig för oss alla. Trosaån är bygdens livsnerv och binder samman de tre socknar som idag utgör Trosa kommun. Längs med hela vägen är ån kantad av fornminnen; historiska lämningar och berättelser påminner om åns betydelse genom tiderna.

Det finns fyra flottar, Freja, Vega och Thule, som rymmer 8 personer var och Orion som rymmer 10 personer. På Orion går det att få rum med fyra rullstolar. Välkommen med på en vacker flottfärd på ån från Länsmansvägen i Vagnhärad ner till den gamla bron vid Trosaland/Kroka.

Bra att veta:
Att ta sig till Vagnhärads centrum eller Trosa från ändhållplatsen
Det finns flera sätt att ta sig tillbaka till Vagnhärad eller Trosa. Det trevligaste och billigaste alternativet (till Vagnhärad) är att ta en promenad, det tar ca 20 min. Nästa alternativ är att ta bussen från hållplatsen vid Trosalands kyrka. Ring trafikupplysningen på: 0771-22 40 00. Bussen betalas med kort.
Ett tredje alternativ är såklart Taxi, de har telefon nr 0156-10 000.

Bokning för grupper/företag kan göras i juni – september och sker minst 7 arbetsdagar innan önskad flottfärd. Bokningar betalas via faktura. Kontakta oss på Trosa turistcenter så berättar vi mer.

Flottfärderna anordnas genom ett samarbete mellan Vagnhärads, Västerljungs och Trosa Hembygdsföreningar, Delblancsällskapet samt Forn- och medeltidsföreningen Aradís
i samverkan med Trosa Turistcenter, Svenska Kyrkan Trosa församling och Vagnhärads Scoutkår

ANNONSER: