Stadsvandring & guidade turer

Guidad stadsvandring för företag eller grupper

Vill du boka en guidad tur till din konferens/förening/företag/kompisgänget? Pris: 1500 kr för en timme, därefter 250 kr/påbörjad halvtimme (inkl. moms). Bokning sker via Trosa turistcenter. En guide kan ta högst 50 personer i en grupp, för större grupper bokas fler guider. Kontakt via 0156-522 22 eller info@trosa.com

Kulturstråket och Hitta lätt och gissa rätt

Promenera Kulturstråket – njut och lär samtidigt. Ett underbart sätt att uppleva den idylliska småstaden Trosa är att på egen hand företa en vandring, Kulturstråket, till den gamla stadsdelen och under vägen uppleva åpromenaden samt de smala gränder. Medan de vuxna går Kulturståket finns det även en liten tipspromenadrunda för de små, ”Hitta lätt och gissa rätt”. Gå denna lilla promenad och svara på de kluriga frågorna om platserna ni passerar. Välkommen in till oss på Trosa turistcenter och hämta broschyren om Kulturstråket och Hitta lätt och gissa rätt, självklart rättar vi tipspromenaden åt er! Dessutom får alla som genomfört den en liten present!

Hela promenaden hittar du här.

Ladda ned Kulturstråket som pdf

Kolla husen

Låna byggnadsvårdarens glasögon och följ med på en närsynt promenad genom Trosa. Titta, känn och lukta på husen. Upptäck detaljer som du kanske inte tänkt på eller sätt förut men som är viktiga för husens karaktär. Detaljer och kvaliteter som lätt kan försvinna vid renovering och underhåll.

Hela promenaden hittar du här.

Turisterna, badgästerna, ledigheten

Hur gick det till när Sverige fick semester? Och vad hände då i Trosa? Följ berättelsen i text och bild i utställningen på röda stolpar på en rad platser i stan. Besök dem i vilken ordning som passar bäst. Här berättar Inge om när han och brorsan cyklade över halva Sverige med en resväska full med potatis. Eva berättar om livet som nybyggare och sommargäst på 1950-talet. Elisabeth berättar om pensionatet, föregångaren till dagens ”all inclusive”. Många fler berättelser finns. Via en qr-kod kan du höra hur det lät när orkestern spelade upp till dans på festplatsen tvärs över sundet. Engelska texter finns att låna i pappersformat på Trosa turistcenter. De kan också läsas via qr-koder som finns på varje skylt. Utställningen är producerad av Sörmlands museum i samarbete med Trosa kommun.
Läs mer hos Sörmlands museum: sormlandsmuseum.se/utstallningar/historien-i-sormland/

Storyspot

Fördjupa kunskapen kring din närmiljö och vidga dina vyer med appen Storyspot – en app som gör den vardagliga promenaden i vår vackra kommun lite mer spännande.
Vem var egentligen smugglarkungen, och spökar det på Lagnö vandrarhem?
Appen laddar du hem gratis i App Store eller Google Play.

Blå Tåget

Blå Tåget går mellan den 15/6 och den 9/8 2020 (ej midsommar den 19/6). Tåget är gratis att åka med och tar dig på en tur mellan Trosaporten via Trosa torg till Trosa hamn. Läs mer om vad du passerar här!

ANNONSER:

X