Fiske & fiskeguider

Fiske – året om
I Trosa kommun finns fina möjligheter till reglerat fritidsfiske i skärgården, Trosaån och insjöarna. I havet: Längs med hela kusten får du på både allmänt eller enskilt vatten fiska fritt med handredskap i form av metspö, kastspö, pirk eller liknande. I insjöar: För fiske i insjöarna Sillen, Kvarnsjön, Långsjön och Gisesjön måste du erhålla fiskerättsinnehavarens tillstånd för att kunna fiska. I Trosaån: På sträckan mellan kvarnplatsen i Vagnhärad till sjön Sillen måste du också erhålla fiskerättsinnehavarens tillstånd för att kunna fiska.

På sträckan mellan kvarnplatsen och åns mynning kan du fiska med fiskekort. Du kan läsa mer om fiske i Trosa kommun samt få information var du kan köpa fiskekort på Trosa Amatörfiskeklubbs webbplats.

Här kan du ta del av vilka fiskeregler som gäller för fritidsfiske i svenska havsområden och landets fem största insjöar (Vänern, Vättern, Mälaren, Hjälmaren och Storsjön).
Webb

Trosametet – Alltid på Kristi Himmelsfärdsdagen
Stora metardagen arrangeras årligen på Kristi Himmelsfärdsdagen. Fisketävlingen Trosametet har ägt rum varje Kristi himmelsfärds dag sedan 1934. Gammal som ung metar längs Trosaåns kajer under glatt påhejande av förbigående.
Webb

Kråmö Skärgårdsby
Fiska flera dagar? Bo kvar i skärgården! Kråmö är en vacker ö i Trosa skärgård som ägs av Trosa Kommun och drivs av Trosa Rederi. Vatten hämtas i brunnen och kylskåp mm drivs med gasol. Här finns det möjlighet att bo året om. Välkommen till lugnet!
Ta med hund? Ja. Observera att hunden måste hållas kopplad utomhus då Kråmö är ett naturreservat.
trosakramo.se
Kråmö, Trosa

Guidade fisketurer
Johan Axelsson erbjuder fisketurer i Trosa skärgård, max 2-3 personer.
070-716 03 83

Trosa Fiskeguide
Trosa fiskeguide är inriktat på fiske efter det som Trosas vatten är mest känt för, stora gäddor och enorma laxar. Med över 15 års lokalkännedom och flera topplaceringar från SM i gäddfiske b.la. ett guld och ett silver guidar jag er till roligt och fångst säkert fiske i Trosa.
Heldag kostar 1790 kr per person och i priset ingår,
– Professionell sportfiskebåt, utrustning samt overaller.
– Meriterad sportfiskeguide
– fika och dryck
– på vattnet från 08-17
Jag lär er att bli bättre fiskare och delar med mig av min erfarenhet och mina kunskaper. Inget sällskap är för stort eller för litet och övernattning- och transportmöjligheter anordnas vid förfrågan.
Webb | 070-932 70 33

Guidade fisketurer
Ta chansen och upplev ditt drömfiske med en professionell fiskeguide. Fiskeguide David Gross. Tack vare god lokalkännedom och kunskap om hur fiskar beter sig under olika förhållanden kan jag erbjuda Dig som privatperson eller företag en chans att uppleva ert drömfiske. Vi fiskar gädda, gös, abborre, havsöring och snart även lax i Stockholm och Trosa skärgård. Jag står för utrustningen och bistår även med en varm flytoverall de årstider som kräver detta. I min sjösäkra båt med mycket öppna ytor finns det alltid kaffe och dricka. När det är dags för lunch går vi i land för lite grillning. Det spelar ingen roll om du är novis eller erfaren. Jag hjälper er med fisketekniken och delar gärna med mig av mina kunskaper så att alla ska ha chansen att fånga sin drömfisk.
Webb | 076-056 45 14

Guidade turer med FiskeDan
Välkommen ombord på FiskeDans fiskeguidning. Din fiskeguide på vattnet. Jag guidar er till de bästa fiskeplatserna i och kring Stockholms vackra vatten. Vi fiskar främst i skärgården och i Mälaren, allt mellan Norrtälje i norr och Trosa i söder. Är ni många som vill fiska så ordnar jag med fler fiskeguider och båtar. Trevligt tugg ombord utlovas utöver fiskehugg och strandhugg. Vässade krokar, styva linor och nyoljade rullar bara väntar på att nyttjas av er. Jag ordnar självklart mat och dryck om så önskas. Jag ordnar flytoveraller eller flytväst till varje fisketur beroende på säsong och väder. Jag tillhandahåller all utrustning för fisket, t.ex. spön, rullar, beten etc. Självklart får ni ta med egen utrustning om så önskas. Hör av er om ni har några frågor. Fika ingår alltid.
Webb | 070-238 28 00

Mange – Er professionella fiskeguide
Varför anlita mig? Välkomna till eran professionella fiskeguide i, Trosa skärgård. Jag erbjuder dig som privatperson eller företag att fiska med professionell fiskeguide. Jag tar max fyra kunder i min båt, därefter så ordnar jag med fler guider/båtar. Jag delar med mig av min mångåriga erfarenhet av fisket under fiskedagens gång. Mina kunder ska lyckas bäst med fisketuren och ha en sån stor chans som möjligt att få en riktigt drömfisk! När ni fiskar med mig så ingår all utrustning plus mat ingår också.
Webb | 076-317 97 29

Sportfiske i Trosa Skärgård
Guidade båtturer efter abborre, gädda, och havsöring. Många stora och långa fiskar väntar på att bli uppdragna och ev återutsatta igen, det får ni själva bestämma. Fisk brukar det alltid bli! Vår och höst är havsöring som bäst, och om sommaren gäller abborre, gös och gädda. Diplom delas ut till bästa fångst! /Janne Karlsson
Webb | 070-588 95 80, 0156-100 13

Fiskeguide Tomas Henriksson
Välkommen ombord och följ med på en upplevelse med fiske, god mat och fin natur. Ta med företaget, familj och vänner.
Vi fiskar efter Gädda, Gös, Abborre och havsöring. Vi fiskeguider delar med oss av våra erfarenheter under dagens gång, så du som kund lyckas så bra som möjligt! Fiskemetoder: spinnfiske, jigg-fiske, jerk-fiske, vertikal-fiske, trolling och mete. Vi fiskar från en topputrustad 6,8m Anytec 622 SPF.
När ni fiskar med oss så ingår all fiskeutrustning, flytväst/flytoverall, kaffe/bulle och vi kan ordna med lunch om ni vill det. Det går även bra att boka en halvdag.
Vi anordnar fisketurer från 1 person till större sällskap och företagsevent. Om ni är fler än 4-5 pers, så delar vi upp oss på fler båtar med sportfiskeguider.
Jag har alla certifikat och intyg som krävs som t.ex. Klass 8, högfartscertifikat, radar, LHR, VHF.
Ring gärna mig om mer detaljer på 070-915 44 56 eller maila: tomas@henrikssonsfiske.se
www.henrikssonsfiske.se

Sveriges Bästa Fiske
Båtuthyrning, fiskepaket med boende och guidade fisketurer i berömda privatsjön Sibbofjärden, belägen vid Björksunds Slott, 20 min söder om Trosa. Fiske efter storgädda, gös & abborre.
Båtuthyrning: Amerikanska Starcraft 15 Alaskan med 15 hk Honda och ekolod.
Pris: 2000 kr/dag/båt
Guidade turer: 1850 kr/person/dag
Webb | 070-512 04 05

ANNONSER: