Vinteraktiviteter

Du kan besöka Trosa även på vintern. Det är något lugnare än på sommaren men minst lika vackert! I Trosa finns flera vinteraktiviteter som skridskoåkning, skidspår och slalombacke(!). Prova gärna Sörmlandsleden, den är vacker även i vinterskrud!

Åk längdskidor utmed med ån!

(Foto: Ralph Hammarström, Östra Sörmlands Posten)

Skidspår i Trosabygden
Läs om spårstatus i kommunen på www.tbok.se och www.tbok.se/skidor.htm. Våra båda golfbanor Trosa GK och Åda Golf & Cc spårar när snön ligger vit. På www.skidspar.se har hela Sverige spårrapporter från anläggningar.

Trosabacken
Trosabacken drivs ideellt av Trosa alpina klubb. Här kan du hyra din utrustning, värma dig i värmestugan, köpa en fika och grilla på utegrillen. I Trosabacken är alla välkomna, även kälk- & pulkaåkare!
Facebook
Friluftsvägen, 619 34 Trosa

Skridskoåkning
När det fryser på i vinter finns det möjlighet för allmänheten att åka skridskor i alla de tre större tätorterna. Västerljungs IF får bidrag från Trosa kommun att sköta isen vid Kyrkskolan, Trosa kommuns skridskoklubb (Tksk) får bidrag för att sköta isen vid Vitalisskolan och Hedeby-/Fornbyskolans is sköts av vaktmästaren vid skolan. Skärlagskolans is kommer att spolas för skolverksamheten.
Se karta här!

ANNONSER:

X