Välkommen till Åda Golf & Country Club

Omgiven av grönskande skog och sörmländsk natur ligger Åda Golf & Country Club. Med det glittrande havet inte långt därifrån. Sedan 2003 har familjen Isoz drivit den omtyckta golfklubben, som ligger strax utanför Trosa. Runt golfbanan har en gästvänlig och serviceinriktad verksamhet byggts upp. Här har de byggt efter mottot att alla är välkomna. Både på golfbanan, i hotellet och i restaurangen.

Välkomnande anläggning

En 18-hålsbana slingrar sig vackert genom landskapet. Upp mot den gröna skogen och förbi böljande åkrar. Här kan du både som nybörjare och erfaren golfspelare njuta av en förstklassig golf. Väl omhändertagen av personal på Åda Golf & Country Club.

Välkomnande och kvalité är ledord som genomsyrar hela verksamheten. Här lägger de tid, kraft och energi på att anläggningen ska vara just högkvalitativ.

Marken som golfbanan är byggd på var tidigare ett av landets största hägn för hjortar, mufflonfår och vildsvin. Det finns fortfarande möjlighet att se en grupp ståtliga hjortar sträcka på sina horn och försvinna bort i skogen. Idag välkomnas alla fyrbenta djur förutom just vildsvin, då banan skyddas noggrant mot dem med ett meterhögt stängsel.

Även de mindre djuren som fjärilar och bin har sin naturliga hemvist här med vackra planteringar på området.

Fyra personer på en golfbana/Four people on a golf course
Foto: Paola Noordh/Trosa turistcenter

Tredje bästa i Sörmland

Åda Golf & Country Club har de senaste åren satsat hårt på att erbjuda golf i världsklass och idag rankas banan som den tredje bästa i Sörmland av Player 1:st.

Miljön är tilltalande där de svagt kuperade 18 hålen följer den grönskande naturen. Banan är perfekt avvägd. Med uppskattade fairways och välskötta greener. Banorna är byggda för att smälta in i naturen och är utrustad med effektiv dränering.

Vill du utveckla ditt golfspel kan du träna din teknik vid en välskött driving range. Det satsas även på golfskola och sommarläger för de yngre. Allt för att ha ett brett och gediget utbud till hela familjen.

Vy över golfbana med ett hus i vänsterkant och en damm i högerkant/View of golf course with a house on the left edge and a pond on the right edge
Foto: Paola Noordh/Trosa turistcenter
Säng på hotellrum med ett blått överkast/ Bed in hotel room with a blue bedspread
Foto: Paola Noordh/Trosa turistcenter
Rottingfåtöljer och en bar inne på Åda restaurang/ Rattan armchairs and a bar inside Åda restaurant
Foto: Paola Noordh/Trosa turistcenter

Historiska anor

Åda Golf & Country Club ligger i anslutning till anrika Åda Säteri. Just namnet Åda nämns redan på 1200-talet då gården tillhörde Konung Valdemar och sedan 1841 ägs Åda gods av familjen Isoz. Utveckling och entreprenörskap har alltid varit en drivkraft för gårdens ägare. Idag finns här plats för både boende, aktivitet och avkoppling.

Du kan lära dig mer om Ådas fascinerande historia genom bilder och texter som finns upphängda i den trevliga restaurangdelen.

Här finns allt du behöver

Här finns lika mycket för dig som inte spelar golf. Du har flera härliga alternativ till rörelse och aktivitet på området. Varför inte vandra utmed Sörmlandsleden som passerar förbi? Du kan hämta upp en lunchpåse på restaurangen och njuta av din matsäck i skogen.

Eller gillar du trailrunning? Då hittar du lederna Åda Wild Boar trail vid anläggningen. Tre unika terrängbanor på 2, 6 respektive 12 km genom den varierande och vackra sörmländska skogen.

Ett stort tipi-tält med grillplats finns att hyra för en spännande upplevelse i naturen.

Äta gott och sova skönt

Enligt magasinet Golf & Weekend är Åda en av landets bästa golfrestauranger. Här serveras vällagad och stärkande mat endast 50 meter från första tee.

Du njuter av lokala råvaror i en avslappnad och trivsam miljö. I den härliga loungemiljön blickar du ut över den vackra banan och en mulen dag sitter du kanske hellre i den varma och ombonade restaurangdelen. Även här skiner Ådas målsättning igenom, att alla är välkomna. Så om du vill njuta av en god lunch i en naturskön miljö utan att spela golf är du självklart varmt välkommen hit. Eller om du önskar att fira en högtidsdag har du en perfekt anläggning till ditt förfogande.

Vill du bo över, går det alldeles utmärkt i något av de 18 fina dubbelrummen som hotellet erbjuder. Belägen i anslutning till första utslagsplatsen. Rummen är hemtrevligt inredda med Continentalsängar för en skön vistelse. Alla rummen ligger smidigt i markplan och har egen ingång. På den egna uteplatsen kan du njuta av utsikten över den vackra golfbanan. Det är lugnt och fridfullt. Här månar de om att du ska bli väl omhändertagen och ägna dig åt återhämtning i den natursköna miljön.

Njut av sörmländsk natur. Förstklassig golf. En välkomnande anläggning. Varmt välkommen till Åda Golf & Country Club.

Föregående
Nästa

Foton: Paola Noordh/Trosa turistcenter

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: