Västerljung och Vagnhärad – romantisk get away i lantlig idyll

Är du sugen på ett romantisk äventyr i stillsam lantlig natur? Välkommen till sörmländska Västerljung som sedan länge varit ett uppskattat utflyktsmål för ett fåtal invigda.

Ett stenkast från Trosa ligger det idylliska lilla samhället Västerljung. Här omfamnas du av fridfull natur och landar alltid i något annat än vardagen. Tiden går kanske inte långsammare här än någon annanstans, men för en växande skara besökare har Västerljung kommit att bli synonymt med närvaro, lugn och varma samtal. Följ med till Västerljung du med.

Vy från hotellrum
Foto: Sund Nergården

Sund Nergården – glamping eller lyxigt rum

Vi börjar vår resa med övernattning på hotellet Sund Nergården. Efter en liten biltur med böljande åkrar omkring oss anländer vi en eftermiddag till hotellet som ligger på en höjd intill sjön Sillen. Här väntar något speciellt. En romantisk idyll med hjärtlig charm och personligt värdskap. En plats för vänlighet, värme och vila.
Miljön är inbjudande och avslappnande med en grönskande trädgård, pool, spabad och en varm bastubrygga nere vid sjön.

Här bor du antingen i något av de personligt inredda rummen med små egna uteplatser eller i glamping-tält, inredda som vilket lyxigt hotellrum som helst, med naturens närvaro alldeles utanför tältdörren. Vi tar ett välbehövligt bad i den sköna poolen som tacksamt mjukar upp våra muskler. Trötta efter en härlig löprunda genom det natursköna området, där korna höll oss sällskap och de grön-gula åkrarna ramade in horisonten.

Vi beställer lite snacks och pratar i solen, samtal som får ta sin tid. Här är det inget som stör. På rummet väntar mjuka badrockar och väldoftande produkter i duschen. Boken förblir oläst medan vi väljer kläder för kvällen och samtalet flödar istället. Ska det fortsätta vara uppehåll? Och ska vi kolla om bastun är ledig? Svårare än så är inte livet just nu.

Ljuvlig mat och dryck

Maten håller hög klass, och med sommelier-utvald dryck till, blir både mage och öga lyckliga. Vi njuter länge av maten vid bordet. Mjuk musik ljuder dovt i bakgrunden och flätas väl in i samtalen.
Bastun är ledig och vi bestämmer oss för att ta ett kvällsdop för att se solen gå ner över trädtopparna. Efter ett dygn är både själ och kropp helt påfyllda. Nästa gång tajmar vi vårt besök med en sommarkonsert som brukar hållas här, med gräddan av svensk musik-elit. Vi kan tänka oss hur magiskt det måste vara med den utsikten som back-drop.

Vi äter vår frukost i det lilla orangeriet och njuter av utsikten en sista gång. Väskan är packad och vi kollar upp öppettiderna för gårdsbutikerna som ligger i området. Det är dags att åka vidare till närliggande Wappersta Gårdsbutik. De säljer ekologiskt naturbeteskött, korvar, ägg och egenrökt kött från gården, men även andra miljövänliga produkter från lokala producenter. Vi hittar flera roliga nya produkter snälla för både människan och miljön. Så spännande att lära sig mer om allt otroligt som finns här i området!

Västerljung har flera gårdsbutiker

Vi får tips om Hillsta Gårdsbutik som förutom egenodlade grönsaker också erbjuder självplock av blommor. Rader av blommor i alla världens färger väntar på oss och solrosor som sträcker sig högt mot himlen. Sån fröjd för ögat!
Vi botaniserar bland kryddor och grönsaker. Smakrikt, ekologiskt och gott. Får tips om nya recept och känner oss förväntansfulla. Hit åker vi fler gånger.

Vi avslutar vårt underbara dygn i Västerljung med att stanna till vid den lilla inredningsbutiken Bomp Inredning och köper med oss lokalt hantverk. Närproducerat på alla sätt. Romantik, gårdsbutik och musik får sammanfatta vår ljuvliga resa. Vilken lycka att detta finns. Denna roadtrip blev helt enkelt en utflykt för både kropp, hjärta och själ.

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: