Visthuset – kafé och vinbar i Trosa

Idag lyser aprilsolen varmt på oss och vi har bokat tid för att träffa Lisa på nyöppnade Visthuset i Trosa. Det satt länge brunt papper på fönstren och de har varit duktiga på att bygga upp intresset på sina sociala medier genom att posta bilder om hur de tänker kring sin produkt och glimtar av renoveringen. I påskas öppnade de äntligen. Behöver jag säga att vi var nyfikna?

Visthuset ingår under paraplyet Smaksensation Restauranger som också driver Fina Fisken och är delägare i Trosa Gästhamn och Kölsvinet Bistro & Café. De har också sedan några år tillbaka anordnat de populära Torgtorsdagarna i september.

Lisa berättar att idén med Visthuset kommer från att de själva tyckte att det saknades ett ställe där man både kan fika och dricka ett glas vin. Visthuset benämns kanske i första hand som just kafé med gott fika, kaffe och enklare mat, men från kl 16 (just nu under lågsäsong onsdag-lördag) ”svidar man om” och Vinbaren breder ut sig på serveringsdisken. Då adderas smårätter i form av fem stycken assiettserveringar till menyn som paras med viner från vinlistan som innehåller cirka 100 olika sorter varav 20 stycken som serveras på glas.

Kvinna bakom serveringsdisk/Woman behind a serving counter
Foto: Paola Noordh/Trosa turistcenter

Lokala produkter

Förutom kafé och vinbar finns också ett skafferi. Du kan till exempel köpa bröd och olika marmelader och saft, som är förädlade av lokalt odlad frukt och bär. Här hittar du marmelad gjord på frukt från Vagnhärad och från Västra Långgatan i Trosa. Kul koncept!

Inredningen då?

Ja här har man tagit hjälp av flera lokala proffs. Gillar du till exempel lamporna och vill ha något liknande hemma kan du kika in på formodesign (Länk öppnas i nytt fönster).

Kul eftersom Katarina hade sin fysiska butik FormoDesign i just detta hus för några år sedan!

Gillar du borden på övervåningen? De är delvis gjorda med plank som hittades på vinden av en lokal möbeldesigner på företaget Algotina.

Gillar du färgsättning och tapeter? Ja själva tapeten kan förstås ingen Trosabo få cred för (William Morris) men valet av dem kan vi tacka Matilda på Bolist i Trosa för. Tack – ursnyggt!

Tack Lisa för att du visade oss runt!

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: