Här finns något för alla smaker

Äta

Du behöver aldrig gå hungrig i Trosa. Det finns närmare 50 olika matställen att välja mellan! Här finns gårdsbutiker med ekologiska grönsaker, caféer med förstklassiga bakverk och flera White Guide restauranger vilket gör utbudet av matupplevelser i kommunen till något utöver det vanliga. Servicenivån, engagemanget och drivet är högt. Varmt välkommen hit till Trosa för att skapa nya matminnen att dela med andra.

Torg med träd på sidorna

Trosa torg

Trosaån rinner under torgbron som annars delar torget i två. Torget är belagt med kullersten, här och på närliggande gator finns flera små butiker, caféer och restauranger.

Läs mer »
Tre personer uppe på avsats i träd

Nyheter 2023

Det finns många nya härliga ställen i kategorierna bo, äta och göra i Trosa kommun att uppleva! Välkommen att utforska dem du med!

Läs mer »
Trosaån kantad av sekelskiftesbyggnader och träd Yellow tree and light coloured buildings along Trosa stream

Trosa

Skärgårdsstaden Trosa rymmer aktiviteter för alla smaker. En oplanerad dag fördriver du utan problem omgiven av vackra byggnader vid Trosaån. Fika, shopping, god mat, natur- och kulturupplevelser. Allt är nära i Trosa.

Läs mer »
Flaskor med dricka på en trähylla.

Gårdsbutiker i Trosabygden

Det är något visst med att besöka en odlare eller uppfödare hemma på deras gård och köpa med sig omsorgsfullt framtagna ting direkt av dem. I Trosa och dess närhet finns det mesta – grönsaker, kött, ägg och blommor plus lite till.

Läs mer »
Stor gammal ek i förgrunden, rött gammalt hus i bakgrunen

Sävö

En härlig ö endast 10 min båtfärd från Källviks brygga. Här finns STF vandrarhem, stugor via Airbnb, café och Sörmlandsleden.

Läs mer »