Hund i Trosa

Att vara hundägare är inte alltid det lättaste, speciellt inte när det är dags för semester och man ska iväg på äventyr och upptäcka nya platser. Den ständiga frågan är – får jag ta med mig hunden här? Blandrasen Thor har varit ute på spaning för att undersöka hur hundvänligt Trosa är och slutbetyget blir mycket väl godkänt! Många av Trosas företagare gör det lätt för oss hundägare att både semestra och bo med hund här.

Som alltid gäller det att ha uppsikt över sin hund och visa hänsyn till alla runt om kring. Även om många restauranger, caféer och butiker tillåter hundar att följa med in så är det bra att kolla av läget innan, kanske sitter det en hundrädd person precis innanför dörren eller en allergiker vid bordet i hörnet. Samarbetar vi kan vi alla få en minnesvärd och härlig upplevelse!

Flera valmöjligheter

De dagar som Thor har varit ute och satt vår vackra lilla stad på prov har det varit sol och varmt. Då blir vi extra glada av att se att fler än en butik och restaurang har vattenskålar utställda, ett tydligt bevis på att människans bästa vän är välkommen i Trosa.

När det är dags för fika väljer vi gärna en skuggig plats utomhus dessa dagar, vilka det finns gott om! Vill du sitta ute och äta eller fika har i alla fall inte Thor och jag kunnat hitta ett ställe där vi inte har varit välkomna. Lyckligtvis finns det även många alternativ att välja på även om ett bord inomhus lockar för dagen. På Tre små rum kan du till exempel sitta inne om det finns plats i det första rummet, medan det längst in är hundfritt.

Trosa Stadshotell erbjuder förutom sittplatser utomhus också inne i loungen och bistron och även på Visthuset är hundar välkomna inomhus.

Hos Trosa Parkgolf välkomnas hundar och deras ägare i caféet och växthuset. På konstgräset på banorna får man dock inte ta med hunden. 

Hund på en stol i en park med glass framför

Butiksrunda

Under besöket i Trosa kan det vara kul att titta in i någon av alla mysiga butiker. På min runda med Thor kollar vi in utbudet hos bland annat Perspektivet och Holly & details. Även Cozy at the corner skyltar med att hundar är välkomna in, så visst är det möjligt att shoppa på semestern – även när hunden är med! Flera butiker tillåter att din hund följer med in, så fråga i just den butiken du vill besöka. 

Aktiv semester

Trosa och dess omgivning bjuder på flera vackra platser att upptäcka där också hunden är välkommen.

Besök Trosa Aktivitetspark – höghöjdsbana med café. Du och hunden kan gå i skogen och heja på kompisarna uppe i trädtopparna. Här finns även grillplats.

Vill du utforska Trosas skärgård kan du ta en tur ut till Kråmö eller Askö med passagerarbåten M/S Brännskär.

Är det vandring som lockar tipsar vi om Sörmlandsleden som går genom olika delar av Trosa kommun och bjuder på fina stigar, vägar och fantastiska vyer.

Ta med stormköket eller picknickkorgen på Sörmlandsleden eller kanske på en utflykt till Tullgarns vackra omgivningar. Foto: Trosa turistcenter

Välkommen till Trosa!

Vi kan konstatera att det finns mycket att uppleva och många ställen att besöka även när din fyrbenta vän är med på semester. I rutan ovan finns några fler saker som kan underlätta ditt hundägande listade. Trosa hälsar alla välkomna!

Här kan du äta och fika inomhus eller utomhus under tak

Vid bordsbokning, uppge att du vill ta med hunden.

Välkomnar du och din verksamhet hundar och vill synas i denna artikel? Hör av dig till oss på turistcentret.

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: