Upplev Trosa kommun

Se & göra

Personer går bredvid å en solig dag

Välkommen att utforska Trosa

Den sörmländska skärgårdsstaden Trosa rymmer aktiviteter för alla smaker. En oplanerad dag fördriver du utan problem genom att till fots njuta av allt som finns att se och göra i de centrala delarna av staden. Fika, shopping, god mat, natur- och kulturupplevelser. Allt är nära i Trosa.

Läs mer »
Kajakpaddling i Trosaån, sekelskifteshus i pastellfärger

#100dagariTrosa

Trosa kommun har många fantastiskt duktiga fotografer på hobby- och proffsnivå och än fler vackra miljöer att njuta av. Vilka platser tycker du har det lilla extra? Har du kanske en bild på en dold pärla som du tycker att man inte ska missa när man besöker Trosa kommun?

Läs mer »
Tre kor i hage

Äventyrligt skollov på Bergs Gård

Vad ska du hitta på under lovet? Jag ska åka med mamma, pappa och lillasyster till Bergs Gård. Vi ska cykla mountainbike, sova över och klättra har vi tänkt. Spela fotboll, vandra lite och kanske fiska i sjön. Vill du hänga med?

Läs mer »
Gult slott med gräsmatta framför

Barnsligt kul i Sörmlands största naturreservat

Mamma och pappa, kan vi göra en utflykt i helgen? Jag vill bli överraskad. Och gå på upptäcksfärd. Sova borta och kolla på djur. Kanske fiska med metspö. Åka, vad heter en sån där båt som inte är som en båt utan man sitter på rad och styr med en paddel. En sån vill jag åka i!

Läs mer »
Glampingtält med altan och stolar

Sörmländsk glamping på Havrevreten

Sugen på en natt i naturen, men mindre sugen på fuktigt tält och knöliga liggunderlag?
Sörmländska Gården Havrevreten utanför Trosa erbjuder glamourös camping – glamping – för den som vill tillbringa en bekväm och mysig natt utomhus.

Läs mer »