Badsugen? Läs mer om badplatser

Sommaren är här och det kan vara skönt att ta ett dopp i det blå. Välkommen att läsa mer om och hitta till Trosas kommunala badplatser.

Trosa havsbad

Vid Trosa havsbad kan hela familjen trivas! Här finns sandstrand, klippor, brygga och hopptorn. En ramp för rörelsehindrade finns vid stranden. Det finns dessutom restaurang Algoth på udden, glasskiosk, camping, glamping, stugor och äventyrsgolf. 

Borgmästarholmen

Borgmästarholmen är ett naturbad mitt i ett Natura2000-område. Här finns sandstrand och gräsmatta. 

Komöte

Komöte är en badplats med otroligt långgrund sandstrand – perfekt för barnfamiljer. Här lägger du din handduk/filt på en gräsmatta.

Sillebadet

Sillebadet ligger i insjön Sillens södra ände.  Här finns strand, brygga och gräsmatta att lägga ut filten/handduken på.

Hitta hit

Badhusfasad med text på

Badhuset Safiren

Är det lite sämre väder eller om ni ändå känner för att mysa i badhus tillsammans så rekommenderar vi ett besök på Safiren. Badet har en klassisk 25-metersbassäng, en undervisningsbassäng och en mindre varmpool samt café.

Toaletter och möjlighet att slänga skräp

Toaletter eller toalettmoduler och soptunnor finns vid samtliga badplatser.

Hund

Det är tyvärr inte tillåtet att låta sin hund bada på de kommunala badplatserna under sommaren. I övrigt hänvisar vi till naturbadplatser, där land möter vatten. 

Allemansrätt och allemansvett

Tack vare allemansrätten kan vi röra oss fritt i naturen. Tänk alltid på devisen ”inte störa, inte förstöra” när du använder dig av allemansrätten.

Visa hänsyn mot djur och natur och andra som också vistas i naturen.

Elda aldrig direkt på klipphällar. De spricker och det ger fula sår i naturen som inte kan repareras. Vid torka kan allmänt eldningsförbud gälla. För uppdatering om eldningsläget läs på respektive kommuns hemsida eller på msb.se

Lämna inga spår! Allt skräp du tagit med ut i naturen, skall du ta med dig hem. Det är förbjudet att skräpa ner.

Läs gärna mer om allemansrätten hos Naturvårdsverket.

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: