Bra att veta för bussgrupper som kommer till Trosa

Information till bussgrupper

Trosa är ett populärt resmål för gruppresor. Vi får ofta frågor om var det är lämpligt att parkera, äta, fika och om det finns möjlighet till guidning. Här har vi försökt samla all information. Saknar du svar på en fråga är du varmt välkommen att kontakta oss.

Mat och fika

Vill hela gruppen äta eller fika tillsammans rekommenderar vi dig att förboka. Ställen som har möjlighet att ta emot större grupper är till exempel Trosa Stadshotell, Bomans, Kölsvinet, Två Små Svin, Bergs Gård, Punschkällaren, Ankaret, Trosa matstudio, Tre Små Rum och Utsikten.

Önskas något enklare, men ack så gott, kan ni sommartid tex förboka rökta räkor eller en ”Trosabox” hos Rökta Räkan & Co. Rökta Räkan & Co finns på Östra hamnplan i den gamla Caltex-macken. Sittplatser finns utefter ån samt i parken nära Hamngårdsbodarna.

Var är det lämpligt att köra?

Trosa är litet och det mesta ligger nära. Från hållplatsen i hamnen till torget är det ca 700 meter. Vi rekommenderar att ni tar er runt till fots.

Sommartid, ungefär från skolavslutning till skolstart är Trosa torg avstängt för biltrafik. Under denna period ställs blomkrukor ut och gatorna är ännu smalare.

Åk gärna till Trosa hamn och släpp av era besökare där för att sedan parkera bussen vid Skärlagsvallen. Tack på förhand!

Trosas torg med Rådstugan i bakgrunden

Hitta av- och påstigningsplats:

Av- och påstigning görs lämpligast på ändhållplatsen i Trosa hamn.

Adress: Uddbergagatan 3, Trosa.

Parkering för bussar:

När bussen släppt av besökare är det bäst att låta bussen stå parkerad längs med Skärlagsvallen. Detta för att inte blockera för den ordinarie busstrafiken eller andra bussgrupper som vill stiga av/på. Kom ihåg att det inte är tillåtet att blockera infarter eller gång- och cykelbanan.

Adress: Skärlagsgatan 2, Trosa.

Guidning i Trosa

Med hjälp av vår audioguide kan ni göra en stadsvandring i centrala Trosa på egen hand (lyssna, läs och se bilder). Det finns också skyltar uppsatta med Trosas historia, leta efter de röda flaggorna där det står ”Historien i Sörmland”. Vi har även Storyspot, där du kan lyssna på information om olika konstverk runt om i kommunen.