Barn & familj

Upptäck barnens favoriter! Här hittar du semestertips, utflyktsmål, aktiviteter, evenemang och upplevelser för hela familjen.

Gratis aktiviteter

  • Lekplatser
  • Trosa skatepark 
  • Blå tåget (endast sommar)
  • Tipspromenad: Hitta lätt & gissa rätt
  • Leta ”Hitta ut” (vår-sommar-höst)
  • Spela sällskapsspel, läs tidningar och böcker på våra bibliotek

Hitta lätt & gissa rätt

Hämta broschyren Kulturstråket och tipspromenaden Hitta lätt och gissa rätt! hos Trosa turistcenter och ge er ut på en promenad genom Trosa centrum. Alla barn som kommer in till turistcentret med sin tipspromenad efter avslutad runda får en nyckelring. Det finns även ett GPS-quiz för vuxna som följer samma slinga.

Grillplatser

Ta med barnen på en liten utflykt! På flera ställen runt om i kommunen finns eldstäder som väntar på dig. Kanske köper ni med er något från en av de lokala gårdsbutikerna?

Leta "Hitta ut"

Leta checkpoints och upptäck nya platser. Registrera dina checkpoints och var med i utlottningen av presentkort hos Trosas företagare. Möjligt vår-sommar-höst. Passar både gammal och ung då det finns checkpoints i olika svårighetsgrader.

Parker och grönområden

Vill ni bara ha en yta att umgås på, spela kubb, fotboll eller bara sitta ner och äta glassen ni nyss köpt? Här finns det parker och grönområden för all möjlig lek.

Företag

Barn och vuxna spelar parkgolf/Children and adults playing mini golf.

Trosa Parkgolf

Café, parkgolf och boulebanor hittar du hos Trosa Parkgolf. Här finns ekologiskt kaffe och te, iste och all sorters glass. Spela på 12 banor som alla tagit inspiration från riktiga

Läs mer »

Artiklar

Litet blåvitt tåg i stadsmiljö

Blå tåget

Nu räknar vi ner dagarna tills det älskade Blå Tåget börjar köra igen. Årets första tur går den 24/6 och sedan rullar det varje dag fram till den 4/8.

Läs mer »
Sörmlandsleden

Vandring

Bekvämt vandringspaket med boende eller vandring på egen hand? Här finns något för alla, oavsett nivå eller vandringsvana.

Läs mer »
Tjej i gul kajak

Paddling

Skärgårdsstaden Trosa har många fina havsvyer att bjuda på. Upplev dem från första parkett med en paddel i händerna.

Läs mer »
Nynäs slott fotograferad ovanfrån/A yellow castle pictured from above

Utflykter i Sörmland

Det finns mängder av utflykter inom en timmes bilfärd från Trosa. Utflyktsvägen är en av alla småvägar som tar dig till ditt nästa äventyr!

Läs mer »
Trosa Havsbad

Trosa Havsbad & camping

På Trosa Havsbad finns förutom havsbad med strand, bryggor och hopptorn, en camping, glamping och stugor, restaurang Algoth på udden och äventyrsgolf. Blå tåget trafikerar Trosa Havsbad två gånger/dag under högsommaren.

Läs mer »
Personer som fiskar i å

Fiske

Fiska med fiskekort i Trosaån från 1 januari till 14 september. Eller häng med på en fisketur med en fiskeguide.

Läs mer »