Höst

Besök Trosa, Vagnhärad eller Västerljung i höst! Ta in på hotell eller gör en dagsutflykt när höstens färger lyser som vackrast.

Hitta direkt

Halloweek logga
dagar kvar till höstlov och Halloweek

Evenemang under höstlovet och Halloweek

Under höstlovet anordnas flera aktiviteter på temat halloween, vi kallar det ”Halloweek”. Självklart finns också annat höstlovsskoj.

9 aktivitetstips

Upplev naturens skiftningar och lugn. Flera av våra boenden erbjuder härliga vandringspaket. Trosa Stadshotell & Spa erbjuder paket med vandring på etapp 56, övernattning, middag, frukost och spa. Bomans hotell erbjuder paket med vandring på etapp 55, övernattning, middag och frukost.

Etapp 56 utgår från kungliga Tullgarns slott och ringlar sedan längs med kusten till Trosa. Etappen bjuder på vackra vyer ut över havet.

Etapp 55 erbjuder både skogsvandring, en trolsk liten skogstjärn och vackra vyer ut över havet från berghällar.

Även Tre Små Rum, Havrevreten och Sävö vandrarhem erbjuder vandringspaket.

Vill du hellre vandra på en rundslinga har Bergs Gård nyligen gjort i ordning en som delvis går på Sörmlandsledens etapp 54, Bergsrundan. Bergs gård erbjuder också flera olika boenden och här finns även andra aktiviteter för hela familjen.

Bergs Gård finns flera teknikområden och 28 km leder och loopar i skogen. Här kan både du som är en erfaren cyklist och du som är nybörjare trivas.

Vill du ge dig ut på en picknicktur eller kanske hitta nya vägar i skogen? Företaget We Ride mtb ordnar både med cykelguidning och kurser i varierande svårighetsgrad, allt från nybörjare till mer avancerat. De kan guida dig på grusvägar, på mtb i skogen eller på mer lätt-trampade picknick-turer.

7 olika höghöjdsbanor med ziplines hittar du hos Trosa aktivitetspark. Vågar du hoppet Horisonten?

9-hålsbana med utgångspunkt nära Häradsvallen strax utanför Vagnhärad, nära Trosalands kyrka. Ta med egna discar.

Trosa Inomhusgolf hittar du på Industrigatan. Här spelar du i en golfsimulator som mäter bland annat bollens hastighet, spinn och slagvinkel. Du står på en matta, skjuter mot en projektorduk och ser då hur bollen flyger över den virtuella banan.

Gå en stadsvandring med audioguide i centrala Trosa. Lyssna, läs och se bilder. Det tar ca 1 h och du passerar flera butiker, caféer, restauranger och vackra vyer på vägen.

I gratisappen Storyspot tas traditionen av muntligt berättande tillbaka och låter oss upptäcka historier knutna till vår närmiljö. Lär dig mer om Trosa kommuns historiska platser, våra offentliga konstverk, spökhistorierna som kryper in under skinnet, spännande händelser och livsöden – direkt i din mobil. Passar alla från 10 år och uppåt.

Appen finns där appar finns.

Slottet är ett av de elva kungliga slotten i Sverige. Idag ägs slottet av Svenska staten och förvaltas av Statens fastighetsverk medan kung Carl XVI Gustaf innehar dispositionsrätten. 

Att vandra igenom Tullgarns slottspark är en grönskande tidsresa från 1600-talet till 1900-talet. Här finns lindar som är flera hundra år, en engelsk park som byggdes av prinsessan Sofia Albertina i början av 1800-talet.

Ladda ner appen ”Kungliga promenader” kostnadsfritt på App Store och Google Play. Texterna är på svenska och engelska och illustreras med historiska och nytagna bilder.

Naturkartan

På Naturkartan.se hittar du leder för cykling och vandring samt naturområden, reservat och mycket annat. Kika runt i kartan nedan.

Fika för både stora och små kakmonster

ICA Trossen Bistro

Öppet dagligen kl 7-22

Mekka konditori

Öppet måndag-fredag kl 7.30-18, lördag-söndag kl 9-16

Skogscafét vid Trosa Aktivitetspark

Öppet lördag-söndag kl 11-16

Utsikten 

Öppet måndag-fredag kl 8-17, lördag kl 10-15

Tre Små Rum Kafé & Konditori

Öppet onsdag-söndag kl 10-17

Trosa Gelato

Öppet måndag, torsdag-lördag kl 11-18, söndag kl 11-17

Visthuset

Öppet fredag-söndag kl 8-16

Bergs Gård

Öppet lördag-söndag kl 11-16

Tips till Fars dag den 10 november

Vet du inte vad du ska köpa till pappa? Får vi föreslå Trosas eget presentkort? Presentkortet kan nyttjas på flera butiker och verksamheter i Trosa kommun.

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: