Sportlov i Trosa kommun

Här har vi samlat ett gäng tips inför sportlovet! Ha en fin vecka!

Aktiviteter och evenemang på sportlovet

Badhuset Safiren

Hos Safiren finns barnpool, varmpool och 25-meters pool med träningssim och fri lek. Öppet dagligen.

Fiske i Trosaån

I Trosaån finns drygt 20 olika fiskarter, med möjlighet att fånga havsöring, som kronan på verket. Köp fiskekort och hitta mer information på ifiske.se.

Kvarnar och dammar som tidigare skapat hinder i Trosaån har under 2022 anpassats till djurlivet. Ta gärna en titt på det forsande vattnet vid Trosa Kvarn, Husby Kvarn eller Nygårdsdammen. När fiskpassagerna skapades i Trosaån valde man även att installera en fiskräknare för att kunna se vilka djur som tar sig förbi vid Trosa kvarn. Ta del av vad fiskeräknaren fångat på fiskdata.se.

Golfsimulator

Trosa Inomhusgolf hittar du på Industrigatan. Här spelar du i en golfsimulator som mäter bland annat bollens hastighet, spinn och slagvinkel. Du står på en matta, skjuter mot en projektorduk och ser då hur bollen flyger över den virtuella banan.

Hitta lätt och gissa rätt

Tipspromenad för barn! Passa på att lära er mer om Trosas historia tillsammans. Ta med er ”Kulturstråket” och ge barnen ”Hitta lätt och gissa rätt”.  Broschyrerna finns att hämta i korridoren in till Trosa Stadsbibliotek.

MTB

Det är sällan vi har snö här vid kusten hela långa vintern. Det fina med barmark, är att det fungerar att cykla mtb året om.

Boka en mountainbike-guide hos WeRide mtb och ge dg ut på stigarna, passar såväl nybörjare som den erfarne.

På Bergs Gård finns ett helt teknikområde och två leder i skogen som är vädersäkrade. Med det menas att lederna har grusats och dragits så att de är nästan helt torra även om det är plusgrader, smältvatten och rejält blött i naturen. 

Padel eller tennis

I Trosa finns flera padel- och tennisbanor. Under sportlovet arrangerar Trosa Racketklubb ett sporlovsläger i padel för barn och ungdomar födda 2007-2014. Lägret är uppdelad på två dagar, utifrån ålder – så 2007-2010 kör måndag-tisdag och 2011-2014 kör onsdag-torsdag.

Skidåkning i Trosabacken

Skidbacken drivs ideellt av Trosa Alpina Klubb.

Här finns möjlighet att åka både utför och på längden. Skidbacken har lift, kiosk och skiduthyrning.

För öppettider, se deras facebooksida.

Skridskor

Vid Tomtaklintskolan ligger Trosas isrink. Rinken är öppen dagligen under v. 8.
Se trosa.se/uppleva-och-gora/fritidsaktiviteter/skridskor/ för mer information (länk öppnas i ny flik).

Här finns flera sjöar och ibland fryser det även i Trosa skärgård. Tänk på säkerheten när du ger dig ut och ge dig aldrig ut på isen om du är oerfaren.

Trosa-Vagnhärad Discgolfbana

9-hålsbana med utgångspunkt nära Häradsvallen strax utanför Vagnhärad, nära Trosalands kyrka. Ta med egna discar.

Tips vid mycket snö: fäst ett presentsnöre runt din disc så du lättare ser var den landar.

Trosa Golfklubb

Spela på Trosa golfklubbs vinterslinga med 9 hål. OBS! Medtag ALLTID en fairway-matta vid spel, finns att låna för dig som inte har en egen matta.

Vandring

Det fungerar fint att vandra året om. På Naturkartan.se har vi flera vandrings-och promenadslingor publicerade.

Trosa Stadshotell, Tre Små Rum, Bergs Gård och Bomans ordnar vandringspaket. Du blir transporterad till en etappstart och vandrar på Sörmlandsleden tillbaka till Trosa där du sedan äter och sover gott. En härlig upplevelse!

Semlor - Fettisdagen 13 februari

Semlor hos Visthuset

Här kan du köpa semlor

Även våra matbutiker säljer semlor, ICA Kvantum Trossen och Coop. Hos ICA Trossen bistro finns en mängd olika fantasifulla sorter att välja på.

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: