MTB och äventyr på Bergs Gård

En gård full med upplevelser! Uthyrning av mtb och e-mtb, 28 km mtb-leder och loopar i skogen, teknikbanor och mycket annat för hela familjen!

Cirka en timme söder om Stockholm ligger Bergs Gård & MTB Arena. Här har ägarna Magnus & Frida Jonsson varsamt, med fokus på hållbarhet, byggt upp en liten sörmländsk oas med boende, mat och aktiviteter. Gården har funnits i familjens ägo sedan sex generationer och är en av de äldre gårdarna i denna del av Södermanland.

Idag har gården utvecklats till en plats för rörelse och upplevelser i en naturskön och lantlig miljö. Med fokus på närproducerat och hållbarhet. Gårdens djur går ute året runt och betar gräs och örter i hagarna, de väljer själva när de vill gå in under tak.

För hela famlijen

Bergs Gård är en öppen bondgård där besökaren får titta på kor, får, höns och kaniner. Mata kaninerna med maskrosblad är populärt bland barnen. Ekhagens naturstig informationsskyltar där du lär dig mer om gårdens och skogens djur och växter. De minsta barnen kan gå Vidars upptäcktsfärd.

Bönderna Ivar och Frida i kohagen / Farmers Ivar and Frida among their cows
Foto: Bergs Gård
Kor på Bergs Gård / Cows at Bergs Gård
Foto: Bergs Gård
Föregående bild
Nästa bild

Center för MTB och skogscykling

Frida och Magnus Jonsson värnar möjligheten för så många som möjligt att komma ut i den sörmländska naturen för nya upplevelser och äventyr. På gården har de därmed byggt flera utmanande och roliga leder för mountainbike-cykling i den närliggande skogen där hela 28 km leder och loopar väntar. De är designade av professionella cyklister och är av olika svårighetsgrad.

Här finns ett större teknikområde med olika anlagda banor och om du gillar downhill så finns det också något för dig. Även om downhill området är av det mindre slaget än så länge.

Skogspromenad med rullstol

För de lite yngre barnen och de oerfarna finns en pumptrack-bana. Äger du ingen egen cykel finns det möjligheter att hyra. Smidigt och enkelt för dig som vill komma ut i naturen med lite extra fart och äventyr.

På den anlagda naturstigen Ekhagen, som utgår från gården och är ca 1 km lång, kan du promenera med barnvagn och stigen är även tillgänglig för dig som använder rullstol. En fin möjlighet för dig som inte alltid kan komma ut i naturen. Det erbjuds flera olika vandringspaket med utgångspunkt från närliggande Sörmlandsleden.

Lantligt boende att hyra

I ladan går det att klättra på klättervägg eller så kan du hälsa på någon av gårdens alla söta djur. Men det tar inte slut här. På logen finns pingis och biljardbord för gäster att låna. Du kan utmana familjen på fotbollsmatch och studsmattan används flitigt. Kika in på gårdsloppisen och se vad du hittar för kul.

Här kan du hyra boende i lantligt inredda rum. För att verkligen maxa allt det roliga som det bjuds på. Med gott om roliga och spännande aktiviteter för både stora som små. Och här finns det plats för hela kroppen att njuta då det finns tillgång till både spa-bad och bastu. Passar perfekt att låta cyklande muskler mjukas upp och få vila.

Prinsessan Sofias smultronställe

Blir du hungrig, finns det gott om valmöjligheter. I gårdsköket serveras gårdens eget naturbeteskött och lokala råvaror från andra sörmländska leverantörer. I det söta lilla kaféet finns mängder med hembakade godsaker och i gårdsbutiken kan du köpa med dig allt och lite till. Självklart ekologiskt och närproducerat!

På skolloven anordnas ytterligare bjussigheter med skattjakter och andra utomhusaktiviteter för hela familjen. Även Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia utnämnde Bergs Gård till ett sörmländskt smultronställe och vi håller verkligen med. 

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: