Golf för alla

Upptäck glädjen av att spela golf i Trosa. Njut av de vackra vyerna och en omväxlande golfupplevelse på någon av de två 18-hålsbanorna. Eller testa de roliga minigolfbanorna där spännande hinder ger en härlig twist till spelet. Är du nyfiken på discgolf kan du ta en runda i skogarna bakom Trosa lands kyrka. Med sin vackra natur och sitt varierande golfutbud blir Trosa en perfekt destination för hela familjen!  

Natursköna 18-hålsbanor

Båda Trosas 18-hålsbanor ligger i en naturskön miljö med nära till djurlivet. Seasidebanan hos Trosa Golfklubb bjuder på vacker utsikt över Tureholmsviken och kanske kan du under din runda få syn på en av havsörnarna som cirkulerar över vattnet. Golfbanan som invigdes 1976 ligger delvis på det som en gång var Tureholms slotts ridmarker.

Promenaden runt banan är trivsam i det relativt flacka landskapet där själva banan bjuder på flera utmanande hål med vinklar och vattenhinder. Och som de på golfklubben själva säger ”Det är inte ofta som det är stiltje på Trosa GK så bli vän med vinden och njut av din golfrunda.” Här kan både du som är nybörjare och mer erfaren känna dig hemma.

Tre spelare på en golfbana.

Åda Golf & Country Club har en skogs-och parkbana byggd på en plats som tidigare var ett av landets största vilthägn för hjortar, mufflonfår och vildsvin. Chansen att få se en flock hjortar är fortfarande stor. Däremot har klubben tagit bort risken för att träffa på ett vildsvin med ett staket som sträcker sig runt hela banan.

I likhet med hos Trosa Golfklubb kan alla, oavsett erfarenhet, njuta av golfupplevelsen när banan slingrar sig genom skog och öppna landskap. Rundan följer den grönskande och svagt kuperade naturen och på mer än hälften av hålen kommer vatten i spel. 

Damm på golfbana med ett litet hus med tillhörande veranda.

Äventyret väntar

När lekfullheten och äventyret lockar är Trosa Parkgolf den perfekta aktiviteten för din familj! De tolv banorna är byggda som ett Trosa i miniatyr. Du spelar dig igenom flera olika platser och sevärdheter från hela vår kommun, till exempel Västerljungs guldskatt och Tureholms slott. Missa inte heller att besöka cafét med sin härliga glassmeny.

Är du sugen på att varva minigolfspelandet med ett dopp i havet ska du besöka äventyrsgolfen på Trosa havsbad & camping. Här är banans närmsta granne stranden och havet. Här kan en hel dag spenderas med bad, minigolf och lunch på den närliggande skärgårdskrogen Algoth på Udden. Kanske med en glass från den söta, lilla gula glasskiosken efteråt.

Till båda de här härliga minigolfbanorna kan du åka Blå tåget. Läs mer och se tidtabellen här.

Discgolfkorg och vy ut över fält

Spela golf utan klubba

Vill du komma ut i naturen och spela en annorlunda variant av golf? Då är discgolf en sport att spana in! I skogarna och på fälten bakom Trosa lands kyrka ligger Trosa Vagnhärad Discgolfklubb. Banan består för närvarande av 9 hål som tar dig runt i ett kuperat, vackert landskap. ”Hålen” är egentligen inga hål utan korgar som du ska träffa med en typ av frisbee som kallas för disc. Det här är en perfekt aktivitet om du vill ha avkoppling och utmaning på en och samma gång!

alla årstider

Att golfbanorna håller stängt den mörkare halvan av året hindrar kanske inte golfsuget från att kicka in. Vilken tur då att Trosa Inomhusgolf finns på Industrigatan! Där spelar du i en golfsimulator som mäter bland annat bollens hastighet, spinn och slagvinkel. Du står på en matta, skjuter mot en projektorduk och ser då hur bollen flyger över den virtuella banan. Det är perfekt för att hålla igång swingen under vintern eller för att komma i form till säsongsöppningen på vårkanten. 

Dela detta:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela i e-post

Läs fler tips: