Marknadsföring utland

Vi har valt att i första hand marknadsföra Trosa kommun i Sverige. I andra hand i tysktalande länder med fokus på framförallt Tyskland. Detta gör vi via nätverket Inga Lindström-land och Visit Sweden.

Inga Lindström-land

Tillsammans med Nyköping, Oxelösund, Norrköping, Linköping och Vadstena kommun, samt Tillväxt Finspång och Visit Östergötland marknadsför vi vår del av Sverige som Inga Lindström-land. Detta gör vi genom B2C (privatmarknad) där vi gemensamt valt ut Berlin och Hamburg som två av våra prioriterade områden.

Vi är också en fiktivt region, Inga Lindström-land, i Visit Swedens utlandssatsning för RESA-ACT, år 2023-2025, som framförallt riktar sig mot B2B och bearbetar researrangörsledet i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Några av de tyska researrangörer som idag har resor hit till följd av Inga Lindström-samarbetet är tex Kontiki, Service-Reisen, Eberhardt Travel och Baumeler.

Vill ditt företag ha kontakt med utländska researrangörer? Välkommen att kontakta oss, info@trosa.com för mer information

Lär dig mer om serien i vår artikel om Inga Lindström

Swedish Workshop, 24-25 april 2024 i Södertälje

Inga Lindström Land medverkar. Vi planerar också en visningsresa i Inga Lindström Land, dagarna innan i Östergötland och dagarna efter i Sörmland. Upplägg i Sörmland: 26 april Trosa kommun, 27 april Nyköpings kommun och 28 april Oxelösunds kommun.

Översätt din webb till engelska

För att bli marknadsförd via Visit Swedens kanaler måste din webb vara översatt till engelska (minst). Hur ska annars tyska resenärer eller researrangörer förstå din produkt? Du behöver inte översätta hela webben, det räcker med en sida där du sammanfattar det viktigaste.

Kommunicera ditt hållbarhetsarbete

Visit Sweden också ställer krav på att deras samarbetspartners ska kommunicera sitt hållbarhetsarbete på sin webbplats. Det betyder att du som vill synas i samband med Inga Lindström land behöver kommunicera ditt hållbarhetsarbete. Men hur? Se det inspelade webbinariet där de berättar och tipsar mer om hur ni kan kommunicera detta. 

Varför ska du som företag i besöksnäringen samarbeta med internationella researrangörer?

Se det inspelade webbinariet där Visit Sweden går igenom vad du som företagare i besöksnäringen kan vinna på att samarbeta med internationella researrangörer, hur det fungerar, och vad som krävs.

Inga Lindström-land kanaler

Syfte: Samlingssida med reseförslag, Inga Lindström-guider och kontaktuppgifter till respektive kommun i nätverket.

Målgrupp: B2B, tyska researrangörer

Språk: tyska

Webbplats: ingalindstrom.com

Nyhetsbrev går ut 5 gånger under 2024. Trosa är med i nyhetsbrevet som går ut i mitten på september med tema vandring och natur.

Syfte: Berätta om Inga Lindström Land som en plats att besöka. Utbud av boende, aktiviteter, upplevelser och nyheter ska lyftas.

Allmänt om Inga Lindström-land länkas till ingalindstrom.com. Specifika platser till destinationens webb.

Målgrupp: gruppresearrangörer, intressenter av sverigeresor, sverigesugna privatpersoner
Ca 100 prenumeranter (september 2023) , öppningsfrekvens 50 %

Språk: tyska

Inlägg från varje ort 1 gång/vecka på Facebook. Teman för Trosas inlägg 2024: vinter, boenden, smakupplevelser, kajak, skärgård, mtb och sagolik jul

Syfte: Berätta om Inga Lindström Land som en plats att besöka. Utbud av boende, aktiviteter, upplevelser och nyheter ska lyftas.

Allmänt om Inga Lindström-land länkas till ingalindstrom.com. Specifika platser till destinationens webb.

Målgrupp: Gruppresearrangörer, intressenter av sverigeresor, sverigesugna privatpersoner

Språk: tyska

Inga Lindström på Facebook

2021 gick ett antal personer en guideutbildning för att bli certifierade Inga Lindström-land-guider. Utbildningen genomfördes under två dagar. Satmliga guider kan guida på tyska.

Dessa personer kan researrangörer kontakta för en guidning i Inga Lindström-land.

Samtliga Inga Lindström guider talar tyska

ingalindstrom.com/reiseleitung

Google Ads och Facebook-annonser

Syfte: Att öka kännedomen och väcka reslust till Inga Lindström-land.

Målgrupp: B2C (privatpersoner) i Hamburg och Berlin

Språk: tyska

Syfte: Att öka kännedomen och väcka reslust till Inga Lindström-land.

Målgrupp: B2C (privatpersoner) i Hamburg och Berlin

Språk: olika

Tripadvisor